img

Радев с мълниеносни думи за ужаса 400-те шева с Дебора

/
/
/
101 Views

Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за цензура на медиите.

В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи застават срещу българи. Тиражират се антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията”.

Това заяви президентът Румен Радев след официалното връчване на дипломите на слушателите от випуск “Васил Левски” – 2023 на Военна академия “Георги Стойков Раковски”.

“Правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварство в Стара Загора”, каза той по повод ужасяващото деяние, извършено от Георги Николаев към 18-годишната Дебора в Стара Загора.

 

 

“Искам да заявя, че не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с това в Стара Загора. Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията и степента на наказанията”, изтъкна президентът.

“Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията.

Не искам да слизам до нивото на говорене на г-н Борисов и ако трябва да обвиняваме някой, че той отново започва говори по този начин – това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността отново да говори по този начин.

Може би в своята изнервеност той наруши стар принцип, че в дома на обесения не се говори за въже. Чудя се как повдига отново темата за магистралите”, каза още държавният глава.

“Кои магистрали? Преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали? Защо магистралите му се разпадат?

Защо хвърлянето на асфалт е било като камуфлаж, което доказаха всички извършени проби. Вие сами нарекохте това “грабежът на века”, завърши той, обръщайки се към медиите.

Материалът Радев с мълниеносни думи за ужаса 400-те шева с Дебора е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text