img

Смразяващо: Цялата в кръв и агонизираща кланата 18-г. отишла при… / ВИДЕО

/
/
/
342 Views

„Сигнал от 62-годишна жителка на Стара Загора, че момиче е потърсило помощ от нея. Същата е пострадала с множество прорезни рани по тялото и крайниците. На място са изпратени униформени, а лицето е настанено в неврохирургия без опасност за живота“, поде комисар Христов на извънреден брифинг по случая с кълцаната, бръсната и бита 18-г. Д.М. в града под липите.

„След оглед е извършено досъдебно производство. Към момента на задържане на лицето на следващия ден – 27-и юни, той е задържан за срок от 24 часа. Към момента на задържането му лицето е било в условията на вече наложено наказание – пробация, за престъпление, извършено по същия член. Той има две подобни деяния, а това е третото“, каза той.

„Първото деяние е приключило с административно наказание, второто е с пробация“, подчерта той.

По думите му мярката от лицето не е била нарушавана.

„Имаме втори случай във вчерашния ден, когато  пострадалата се яви, за да признае за заплахи от март до юни. Заплахите касаят живота и здравето й. На основание на това е образувано досъдебно производство и поради тази причина предприехме действия по задържане на лицето. Тъй като на посочения от него адрес, той не беше открит, а близките му казаха, че не са го виждали и не знаят къде е, пристъпихме към действия за издирване на лицето. Набелязахме конкретни действия с цел издирването му. Проверени са 8 адреса на територията на обл. Стара Загора. Извършени са беседи с близките му, приятелите му и адвоката му“, каза той.

„Имахме информация, че лицето се укрива и до сутринта същият не бе намерен. Около 8 часа тази сутрин колеги забелязват, че лицето се придвижва с автомобил и напуска населеното място. Той е задържан на вход Стара Загора. В момента е приведен в следствения арест“, каза още комисарят.

В брифинга участие взе и г-н Атанасов – административен ръководител на прокуратурата в Стара Загора:

„Действително по този конкретен случай е извършена много работа. Разпитани са абсолютно всички лица, които имат отношение по случая. Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че именно конкретният случай се касае за средна телесна повреда“, казаха от прокуратурата.

Прокуратурата от дълго време проявява нетърпимост към този вид престъпления и тази нетърпимост се изразява в това, че разследванията се провеждат бързо, както е тук – в рамките само на месец. Прокуратурата е отстоявала своето становище за причинено насилие и средна телесна повреда. В тази връзка наблюдаващият прокурор ще ви каже какви допълнителни експертизи са назначени“, каза той.

Прокурор Недкова, наблюдаващ прокурор, също се изказа по казуса:

„До момента в едномесечното разследване на делото са извършени много процесуални действия. Има изготвени три медицински експертизи. Извършени са претърсвания, изземвания, технически експертизи на телефони“, поде тя.

По думите й работата по този случай е приоритетна.

„Разпитани са 11 свидетели, някои от които по няколко пъти“, заяви тя.

„Изискана е медицинска документация от УМБАЛ и по-точно от Спешния център. Разследва се дали телесната повреда е причинена с особена жестока.

Ще има петорна съдебно-медицинска експертиза от трима съдебни лекари, неврохирург и естетичен хирург, за да можем да видим дали е налице признак обезобразяване, което отново е средна телесна повреда. Експертите ще изследват дали загубата на кръв в следствие на раните, би довела до разстройство на здравето, което отново е средна телесна повреда. Чакаме да видим заключенията и тогава обвиненията ще бъдат прецизирани.

Тогава наказанията са много по-високи. Когато е с особена жестокост е от 2 до 10 години.

Предстоят разпити на още свидетели, за да се докаже безсъзнателното състояние“, каза още Недкова.

Недкова добави, че ще се изготви и експертиза как момичето минава сега през целия този стрес.

По думите й първата експертиза за лека телесна повреда е единична и първоначална, още преди внасянето в съда. „Не е имало необходимото време преди внасянето на мярката. Сега вече обстоятелствата са различни“, каза прокурорката.

„Макетното ножче, дрехите, обувките, всичко е иззето и изпратено в София за изследване. Взети са ДНК проби и са изпратени в НИК“, добави тя.

Делото по думите й е цял том от 100 страници.

„Разследващият полицай е работил перфектно, ритмично и приоритетно по делото“, каза тя.

На семейството на пострадалата е оказана защита, огласиха от прокуратурата.

Материалът Смразяващо: Цялата в кръв и агонизираща кланата 18-г. отишла при… / ВИДЕО е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text