img

Нови разкрития за ужаса с Дебора от Стара Загора

/
/
/
330 Views

Едва на 29 юли към полицията се е обърнал бившия приятел на момичето. Той разкри, че спрямо нея са отправяни заплахи и е упражнявано насилие. Това обясни районният прокурор Таня Димитрова.

„След отшумяването на посттравматичното състояние, в което е било, са проведени разпити с нея, в които потвърждава заканите. Във всяка една фаза, прокуратурата и съдът разполагат с възможност за събиране на доказателства.

 

Телесните увреждания са множество и ни трябва експертиза, която да ги изясни. Има ли една, или няколко средни телесни повреди. Има ли опасност за живота? Всичко това след изготвянето на експертизата ще бъде оценено“, допълни тя.

Димитрова подчерта, че искат да бъде изяснена получената телесна повреда.

„Искаме петорната експертиза да изясни точния характер на телесните увреждания, брой и вид. Има ли една, или няколко средни телесни повреди, те съпроводени ли са с опасност за живота и причинени ли са по начин, особено мъчителен за пострадалата”, уточни Димитрова.

Дали по случая е имало забавяне, след като наблюдаващият прокурор по делото е бил в годишен отпуск, Димитрова коментира: „Категорично не. В съда, при разглеждане на мерките за неотклонение, делото е престояло до 10 юли.

След което на 14 юли и 21 юли първоначално определеният наблюдаващ прокурор е дал указания по разследването и са назначени редица експертизи. Не е бездействано по делото по никакъв начин”.

Семейният адвокат на обезобразеното момиче Димитър Киров също коментира случая пред Нова тв.

„На този етап съм разговарял с майката и с бащата на момичето, тази седмица ще се видя и с нея. Състоянието й е ясно. Това, което се случва с нея, не е никак обнадеждаващо. Наблюдава се ситуация на загуба на идентичността.

Това още не е психиатрична експертиза, но се вижда, че момичето отказва да контактува със света и изживява страх, че всичко може да се повтори. Емоционалното й състояние е сринато и търси себе си, като човек и като жена. Процесът на възстановяване, ако изобщо има такова, ще продължи много време“, заяви той.

„Експертизата е забавена и каква е причината, мога само да гадая. Ще се въздържа да правя коментар. Доста се фиксираме върху това каква е телесната повреда – нека гледаме нещата общо, защото имаме и заплаха за убийство.

В този смисъл, ако погледнем къде са раните и близостта до жизненоважни артерии, но имаме право да допуснем, че става въпрос за опит за убийство„, каза още Киров.

„Въпросът дали има или няма заплахи можеше да бъде зададен преди месец. Слава богу, всичко се оттласква от мъртвата точка и се надявам да има ефективно разследване, защото така трябва да бъде и така казва законът“, допълни той.

Материалът Нови разкрития за ужаса с Дебора от Стара Загора е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text