img

Агресивни кокаинови акули щурмуват плажовете, предупреждават специалисти

/
/
/
206 Views

Нашмъркани с кока акули щурмуват плажовете, предупреждават специалисти.

Гафове на наркотрафикантите, изхвърлили кокаин в морето като точка от маршрута им към крайната дестинация, но попаднал по един или друг начин у хищниците, правел животните още по-агресивни и това водело до увеличаване на кървавите нападения срещу хората.

По думите на испанския експерт Хуан Луис Малпартида, наркотиците влияят не само на хората, но и на животните, пише „Телеграф“.

Италианската полиция хвана 5,3 тона кокаин в Средиземно море

Напоследък са зачестили съобщенията за атаки на акули, което се свързва с евентуална среща на големите морски хищници с изхвърлени в морската вода наркотици.

Специалистът подчерта за огромната опасност от акули, консумирали кокаин, който е изхвърлян от наркотрафикантите. „Преди да потъне на дъното, дрогата може да бъде погълната от акула или който и да е вид риба в морето, свикнали да ловуват остатъците от улова, който рибарите изхвърлят от мрежите си”, обясни Хуан Луис Малпартида.

Мъж, обявен за издирване, бе открит в стомаха на акула

„Ако това се прави редовно и всеки ден в морето отиват купища дрога, нормално е нервната система на тези животни да се промени. Първо, поради еуфорията, която ги прави много по-опасни и агресивни, плюс реакцията на абстиненцията“, предупреди той.

Експертът допълни, че търсенето на наркотици, приближава акулите към брега и от това може да последва нещо много страшно. 

 

Материалът Агресивни кокаинови акули щурмуват плажовете, предупреждават специалисти е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text