img

Тежка катастрофа заради гръмнала гума на тир блокира „Тракия“ край Карнобат в двете посоки, има пострадали

/
/
/
112 Views

Тежка катастрофа затвори и в двете посоки магистрала „Тракия“ край Карнобат – при км 324, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Според очевидци е гръмнала гума на тир което е предизвикало инцидента.

От полицията потвърдиха, че спукана гума е причината за катастрофата. Заради нея шофьорът на тира, който се движел в посока Бургас, загубил управление. Минал през мантинелите и се обърнал в платното за София. В него се ударили 4 коли. От удара са пострадали 4 души, които са откарани в УМБАЛ-Бургас. Ранените са трима шофьори и един пътник. Те са в контактно състояние без опасност за живота, казаха от университетската болница. Предполага се, че са с фрактури.

Обходният маршрут е: пътен възел „Карнобат“ – Лозенец – Зимница – пътен възел „Зимница“ – АМ „Тракия“ и обратно. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

АПИ отново апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания.

От агенцията напомнят също да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

 

 

 

 

 

Източник: 24 часа

Материалът Тежка катастрофа заради гръмнала гума на тир блокира „Тракия“ край Карнобат в двете посоки, има пострадали е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text