img

Мистерията с разбилия се самолет край Раднево се заплита, оказа се, че загиналият пилот…

/
/
/
428 Views

Загиналият при инцидент рано тази сутрин пилот край радневското село Трънково е имал дълъг стаж. Това съобщи пред журналисти Христо Христов, председател на Управителния съвет на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

От думите му стана известно, че пилотът е имал летателен опит от 20-30 години, с много пролетени безаварийно часове. Само преди десет дни мъжът е преминал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничения.

Първи СНИМКИ: Страшна драма белязала разбиването на самолета край Раднево

Самолетът има техническа летателна годност, която е заверена през март т.г. и е валидна за срок от 12 месеца. „Относно човека и самолета нямаме никакви съмнения на прима виста за това събитие“, каза още Христо Христов.

Сигнал за инцидента е подаден в 6:27 ч. в Областната дирекция на МВР в Стара Загора. „На място е установен селскостопански самолет, който е регистриран по надлежния ред“, съобщи пред журналисти по-рано днес директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

Самолет се разби в района на Раднево, има жертва

В момента се разследват причините за тежкия инцидент, като той вероятно е причинен от ято птици.

Братът на загиналия тази сутрин пилот на селскостопански самолет, паднал в землището на радневското село Трънково, е бил очевидец на инцидента. Това съобщи за БТА окръжният прокурор Дичо Атанасов. Магистратът допълни, че свидетелят ще бъде разпитан.

Пилотът е извършвал дейности по пръскане на оризища.

Материалът Мистерията с разбилия се самолет край Раднево се заплита, оказа се, че загиналият пилот… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text