img

БСП обяви първи свой фаворит за кмет на София и намекна, че Бойко ще се смее последен: Той е много…

/
/
/
398 Views

Ваня Григорова изглежда доста силна кандидатура на БСП за кмет на София. Тя изгради собствен обик на борец с неправдата. Такова мнение изрази в ефира на „Денят на живо” с Наделина Анева общинският съветник Калоян Паргов.

„30 години управлението на София е далеч от БСП.  2019 г. бяхме много близо. Манипулациите с купения вот и липсата на стабилен вътрешен министър – тип Бойко Рашков, попречи на Мая Манолова да стане кмет на предните избори. Предстоящият местен вот ще е много интересен. Като, че ли през април, когато приключиха поредните предсрочни парламентарни избори, всички си направиха някаква сметка да транспонират резултатите от парламентарните директно към местните. Неведнъж съм казвал, че трябва да сравняваме еднакво измерими неща. Едно е през април, друго е през юни, юли, та чак до октомври, когато ще се проведат местните. ПП, въпреки, че направиха партия, не можаха да си организират структурите, които са носещата конструкция на една партия. Те са партия от електорален тип”, обясни Паргов.

По думите му изборите за София ще бъдат като „разказ с неочакван край“.

„Това,което се случва в национален план, също влияе пряко на нагласите. Правителството на ПП-ДБ в момента е в един некоалиционен формат, в една взаимна отровна прегръдка с ГЕРБ-СДС с пиперливата гарнитура на ДПС. Този път да не отписваме никой в тази надпреварата за местния вот”, коментира още общинският съветник.

Advertisement

Според него кандидата, който беше излъчен от ПП-ДБ, буди доста противоречия в така нареченото „дясно”. „Появата на втори кандидат в лицето на Вили Лилков допълнително намалява шансовете за категорична победа, която се очакваше на фона на парламентарни вот. Да не забравяме, че Бойко Борисов е опитен и хитър политик”, поясни той. Според него има всички шансове балотажът да не е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. ь

По думите му БСП трудно може да си позволи лукса да се яви сама на изборите.

Източник: demokrat.bg

Материалът БСП обяви първи свой фаворит за кмет на София и намекна, че Бойко ще се смее последен: Той е много… е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text