img

Важно за всички на плаж в Гърция! Забраняват на децата да…

/
/
/
168 Views

Гърция въвежда още една забрана за туристите. Тя, обаче, не е свързана с опазване на обществения ред, а със запазването на живота и здраве на най-малките. 

В страната вече започна четвъртата гореща вълна. Прогнозите сочат, че температурите може да достигнат 45 градуса по Целзий.

 

Още при първата гореща вълна дирекция „Социална солидарност“ отвори климатизирани помещения, където гражданите да прекарват времето си прохладно. Осигурено е присъствието на медицинска сестра, която дава здравни съвети и се справя с всякакви инциденти на дискомфорт.

По плажовете в южната ни съседка вече е забранено деца да пребивават между 12 и 17 часа.

В общинските клиники на Община Атина е пусната телефонна линия за помощ, чрез която се предоставят съвети и инструкции за справяне със здравословни проблеми на всички граждани и особено на тези, които принадлежат към уязвимите групи.

Екипите на Центъра за солидарност, които се състоят от медицински сестри и психолози, продължават да бъдат близо до бездомните ден и нощ.

Музеите ще работят със съкратено време, включително и Бялата кула в Солун. Ще работят 4 часа по-малко и ще затварят в 16:00 часа за периода от 20 до 23 юли.

През тези четири дни музейните обекти с традиционно работно време от 08:30 до 15:30 часа ще затварят 2 часа по-рано от обичайното – в 13:30 часа.

Акрополът в Атина ще бъде затворен в най-горещите часове от деня от 12:00 до 17:00 ч за първи път поставиха тенти на двата входа.

Всички паркове в Атика са затворени поради риск от пожар. От гражданска защита забраняват разходки в горите и райони, където рискът от пожар е висок.

Предвид изключително високите температури и съображения за обществено здраве се умоляват гражданите и фирмите да не изхвърлят отпадъци в кофите, особено ако са пълни.

Материалът Важно за всички на плаж в Гърция! Забраняват на децата да… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text