img

Радев скочи и срещу Терзиев: Който предава родителите си, ще предаде и родината си

/
/
/
150 Views

Тежки думи си разменят президентът Румен Радев и кандидат-кметът на София на ПП/ДБ Васил Терзиев.

„Що се отнася до кандидата за кмет, вижте, аз мисля, че не е коректно да съдим за децата на „Държавна сигурност“ по техните родители. Това по-скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо битие с линчуване, и то жестоко линчуване на всички свързани с „Държавна сигурност“, а днеска издигат точно такъв кандидат. Това всъщност осветлява двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика. Що се отнася до самия кандидат, за мен човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си“, обяви Радев.

Той беше питан за коментар на изказване са самия Терзиев спрямо него преди дни.

„От няколко дни осмислям думите „безродник” и “нихилист”, произнесени именно от един човек, който за мен олицетворява и двете. Човек, който би трябвало да е обединител на нацията, а всъщност е мегафон на чужда държава. Той е и един от тези, които се опитват да заместят истинските просветителски инициативи и разбирането за модерен патриотизъм с евтин популизъм, бетониран в планините на България с над един милион лева (немалка част от тях държавни пари)“. Това написа във фейсбук профила си кандидатът за кмет на София.

Материалът Радев скочи и срещу Терзиев: Който предава родителите си, ще предаде и родината си е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text