img

Дамите от ГЕРБ в Търново изненадаха народа, обърнаха се и към Бойко

/
/
/
158 Views

Жени-ГЕРБ Велико Търново се присъединиха към инициативата за национален молебен за благополучие на България, мир, единение и добруване на българския народ.
Навръх 17 юли, когато Православната църква чества Света великомъченица Марина, в Преображенския манастир край старопрестолния град бе отправена молитва за Велико Търново и България, за здравето и благоденствието на всички великотърновци и българи, предава „Труд“.
В молебена се включиха дамите от структурата на Жени-ГЕРБ в старата столица, общински съветници и съмишленици.
Мястото не бе избрано случайно – Преображенският манастир е сред най-сакралните места край Велико Търново още от Средновековието. Върху стените на манастирския храм е изографисано „Колелото на живота“ от Захари Зограф – символ на вечния цикъл на съществуването и избора, който всеки човек прави. Благодарение на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов уникалните фрески в църквата, свидетелстващи за изяществото на българското възрожденско и църковно изкуство, се реставрират.
Председателката на Жени ГЕРБ във Велико Търново д-р Даниела Андреева благодари на дамите и на всички присъстващи, че са винаги верни на християнските и общочовешки принципи и ценности и си пожела около тях да се обедини българският народ.

Източник: demokrat.bg

Материалът Дамите от ГЕРБ в Търново изненадаха народа, обърнаха се и към Бойко е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text