img

Професор от ГЕРБ проговори за извънредно заседание в понеделник, ето кого ще изслушват

/
/
/
108 Views

На извънредно заседание, насрочено за 24 юли, понеделник, парламентарната комисия по здравеопазване ще проведе изслушване на кандидата за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това съобщи председателят на комисията и народен представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов по време на днешното ѝ заседание.

Това се налага във връзка с приетите правила за избор в зала, където сроковете са ясно разписани, уточни за БТА Ангелов.

На 17 юли изтече крайният срок за внасяне на кандидатури в Народното събрание по новата процедура, след като при първата не беше избран управител на Здравната каса. Номинацията остана само една – на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП–ДБ), които номинираха за поста Станимир Михайлов.

В мотивите се подчертава, че Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

Advertisement

В рамките на провелото се днес заседание на ресорната комисия депутатите гласуваха на второ четене проектопромените в Закона за здравното осигуряване, внесени от Костадин Ангелов на 11 юли 2023 г. Предстои текстовете да влязат за финално обсъждане в пленарната зала.

Източник: демократ.бг

Материалът Професор от ГЕРБ проговори за извънредно заседание в понеделник, ето кого ще изслушват е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text