img

Готвят мощни протести! С Радев е свършено

/
/
/
268 Views

Нов протест срещу президента Румен Радев се организира тази сряда.

Поводът са думите му от края на миналата седмица на събора в Рожен, когато той заяви: „Украйна настоява да води тази война, но сметката я плаща цяла Европа.“

Протестът ще започне в 18:30 ч. пред фонтана на президентството. Акцията, която се организира във Фейсбук, отново повдига въпроса за импийчмънт на Радев. До момента десните политически сили не са предприели никакви действия в тази насока, пише offnews.bg.

„Чл. 92. от Конституцията на България гласи: (1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. С предстоящото събитие изразяваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго освен да разпространява пропутинска пропаганда. За нас е крайно неприемливо от президентството да се говорят вече близо година и половина лъжи, манипулации и кремълски опорки в лицето на Румен Радев. За нас той с всяко едно свое действие разединява нацията, затова искаме и неговото отстраняване от поста държавен глава на Република България“, пишат организаторите.

Advertisement

Непосредствено след изказването на Радев дойде остра реакция от премиера Николай Денков, който реторично попита: Кога нашият президент има свое мнение – когато е подкрепял Украйна или когато повтаря руски опорки? В социалните мрежи също заваляха критики – Дъно! Позор! Срам! – коментарите след изказването на Радев. От посолството на Украйна в България пък призоваха войната да не бъде използвана за предизборни цели.

Източник: demokrat.bg

Материалът Готвят мощни протести! С Радев е свършено е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text