img

Потрес! Известен пловдивски баровец извлече жена си от колата, преби я като куче пред деца и съседи и…

/
/
/
347 Views

Пловдивски баровец преби брутално жена си на улицата пред очите на двете им деца и съседи. Грозните сцени се разиграли пред кооперацията, в която живеят.

Камери за видеонаблюдение са заснели нанасянето на побоя, има и множество свидетели.

Казусът е от практиката на адв. Милена Кадиева и Фондация „ДА – Обединени срещу насилието“. В началото на връзката двойката била много добре поставена в обществото, социално и финансово осигурена, с положение и статут. Има две деца – малолетно и непълнолетно.

 

В момента, в който в семейния бюджет започват да влизат повече пари, бащата променя радикално поведението си. Първо се започва с неглижиране, обиди и тъпчене на достойнството на майката и децата, като всичко ескалира и се стига до физическо насилие.

Съпругът изкарва жена си от колата и я пребива пред дома им, в присъствието на двете деца. „Има свидетели. Отделно, комплексът, в който живеят, отново с оглед на финансовия им статус, е такъв, който се охранява с камери, тоест всичко е записано.

Причинени са й много сериозни телесни повреди, налага се да дойде линейка и да й се окаже помощ. Съседи и приятели буквално ѝ спасяват живота„, посочи адв. Кадиева.

„Много тежко производство, което паралелно се развива в две части – наказателно и гражданско. Гражданското производство е по-бързо като време.

Ние вече имаме решение на първа съдебна инстанция, която е изцяло в полза на майката и двете деца. Те са получили максималните по закона мерки за защита, които са позволени.

Насилникът е задължен да посещава специализирани програми за работа с извършители на домашно насилие. Производството е на въззивната инстанция, тъй като, разбира се, насилникът не е доволен от съдебното решение, въпреки огромният обем от доказателства.

Очакваме да се развие по същия адекватен начин и наказателното производство“, каза още тя.

По думите на Кадиева, когато адекватно бързо се развиват производствата и са адекватни санкциите и мерките, тогава може да се говори за позитивни примери и повече хора да се осмеляват да говорят за преживяното и да стигат до последната стъпка – да се защитят по съдебен ред.

„Затова са толкова важни промените, някои от които все още висящи, друга част приети в Закона за защита от домашното насилие. Зависи парламентът каква воля ще има по въпроса.

Вече почти 5 години чакаме тези промени. Текат обсъждания и гласувания. Ако настоящият парламент има малко по-адекватно отношение към проблемите с домашното насилие, ще бъдат повече защитени пострадалите.

Това включва не само жени и деца, а също възрастни хора и много мъже“, добави адв. Кадиева.

Прогнозата й, че случаите на домашно насилие няма да спрат да се увеличават, докато мисленето и поведението в обществото не претърпят радикална промяна – да не се толерира насилието и агресията да не се приема като модел за успех.

Материалът Потрес! Известен пловдивски баровец извлече жена си от колата, преби я като куче пред деца и съседи и… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text