img

Трагедия в Луковит! Бебе на три дни почина в болница, обвиняват лекар за грешна инжекция

/
/
/
198 Views

Бебе на три дни е починало в болницата в Луковит. Близките казват, че лекарка е поставила грешна инжекция, твърдят, че имат запис с това признание.

Аутопсията е показала, че причината за смъртта на бебето е вроден сърдечен дефект.

До 10-12 часа след раждането всичко е било нормално, след това се е появило затруднено дишане. Поставен му е урбазон, съобщиха от лечебното заведение за Bulgaria On Air. Междукамерен сърдечен дефект е установил извиканият от Плевен патолог.

По принцип такива вродени сърдечни аномалии се хващат предварително, преди раждането, но в случая става дума за здравно неосигурена родителка на 17-годишна възраст от друга община – Тетевен, обясни д-р Иванов. Тя е била докарана по спешност в болницата в Луковит, тъй като в Тетевенската нямало АГ отделение.

Раждането е било нормално, бебето е тежало 2,700 кг и родилката заедно с него са били пред изписване в понеделник, обясни самата родилка. Тя твърди, че не са й обяснили от какво е починало бебето, разбрала е само, че са му били две инжекции.

Майката е на 17 години, от Тетевен. Това е второто ѝ раждане, първото ѝ дете е на годинка.

Телцето на починалото новородено е транспортирано в хладилна камера до Ловеч. Чакат бащата да се прибере. Той работи в Германия.

Материалът Трагедия в Луковит! Бебе на три дни почина в болница, обвиняват лекар за грешна инжекция е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text