img

Стана ясно защо пенсионери от цяла Европа идват да живеят в България – хитри са

/
/
/
166 Views

България заема петото място в Топ 10 от европейските страни, които предлагат най-добри условия за пенсиониране, според предпенсионен фонд от Испания. Изследването взима предвид различни фактори като стандарт на живот, цени на имоти, население над 65 години, безопасност, визова достъпност и здравеопазване.

Каролайн Паркър и съпругът ѝ решиха да се пенсионират в южна страна.

Преди четири години посетили първо Гърция, но цените на имотите били прекалено високи за тях. След като посетили приятели в България, те закупили къща в село Хотница, Великотърновско за само четири дни.

Според световната база данни Numbeo, средната цена за квадратен метър жилищна площ в България е 122 евро, а цените на земята са още по-ниски. Южният климат и голямото количество слънчеви часове – 2263 годишно, също привличат чужденци.

Тези фактори поставят България на пето място в класацията за най-предпочитаните страни за пенсиониране в Европа. Нашата страна се класира пред други дори средиземноморски държави като Франция и Хърватия, които често са предпочитани от туристите. Според класацията, ниските разходи за живот са основен фактор за привличането на пенсионирани чужденци.

Материалът Стана ясно защо пенсионери от цяла Европа идват да живеят в България – хитри са е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text