img

Радев е бесен! Понижи един от най-близките си хора

/
/
/
319 Views
Досегашният секретар на президента – Пламен Узунов, е понижен в съветник. Промяната е станала с указ от 3 юли 2023 г., пише Марица бг.

Пламен Узунов бе назначен в президентството за секретар по правни въпроси и антикорупция през 2017 г. и продължи да изпълнява тази длъжност и във втория мандат на Румен Радев.

Понижаването му съвпада с поредица от рокади, с които в президентството са половин дузина министри от последния служебен кабинет.

Радев назначи доскорошния премиер Гълъб Донев за началник на кабинета си. В екипа на президента влизат и други пловдивски кадри, членове на служебния кабинет.

Advertisement

Бившият министър на транспорта Христо Алексиев вече е секретар по икономиката, Явор Гечев (бивш министър на земеделието) е съветник по въпросите на селското стопанство, а Александър Пулев (бивш министър на иновациите) – съветник по иновациите.

Пловдивчанката Мария Юрукова съветва държавния глава по вътрешна политика, съгражданинът й Стефан Годжевъртов – по сигурност и отбрана.

За разлика от Пламен Узунов, който губи позиции, бившият кмет на село Труд Николай Копринков запазва поста си като секретар по вътрешна политика към президентството.

В същото време секретар по правните въпроси става служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Друг служебен министър – Росица Карамфилова-Благова, която оглавяваше МОСВ, беше назначена за съветник по екология.

Бившата заместник-министърка на отбраната Катерина Граматикова пък от вторник, 4 юли, стана съветник по регионално развитие.

Advertisement

Руси Иванов е секретар по външната политика, Кирил Атанасов – за връзки с медиите, а Димитър Стоянов ще отговаря за сигурността и отбраната.

Източник: demokrat.bg

Материалът Радев е бесен! Понижи един от най-близките си хора е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text