img

Тагарев издаде какви оръжия Зеленски е поискал от България, имало цял списък

/
/
/
124 Views

Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашната си визита в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента.

На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: „Всичко, без летателни средства.“

 

По думите му в момента се правят разчети как може да се изпълни искането на Киев.

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ.

Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

„3 млрд. 209 млн. лв. са заложените разходи за отбрана в Бюджет 2023“, заяви пред ресорната парламентарна комисия военният министър Тагарев.

Постигната е задачата заделените средства да са 2% от БВП.

По пера министърът на отбраната обясни, че са заложени 33 млн. лв. за попълване на незаети щатове.

19,7% от общия щат в армията не е зает.

 

Материалът Тагарев издаде какви оръжия Зеленски е поискал от България, имало цял списък е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text