img

И Борисов се срещна със Зеленски, припомни му какво направи ГЕРБ

/
/
/
104 Views

„Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион“. Това е заявил по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленски в София, написа лидерът на ГЕРБ на страницата си във Фейсбук.

„Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ.

Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене” на Украйна“, пише Борисов.

„Припомних пред президента Зеленски, че ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди руската агресия срещу Украйна, предложи страната ни да й окаже военно-техническа помощ и постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната.

Advertisement

По време на това знаково посещение в България, макар и закъсняло, запознах президента Зеленски и с инициативата на ГЕРБ миналото лято украински деца да дойдат на летен лагер на българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им колеги.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност“, написа лидерът на ГЕРБ.

Източник: demokrat.bg

Материалът И Борисов се срещна със Зеленски, припомни му какво направи ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text