img

Какво да очакваме от срещата между Радев и Зеленски!? Президентът на България си говори с Орбан

/
/
/
193 Views

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в София, съобщиха самият той в Туитър и от правителствената пресслужба. Той бе посрещнат на летището от вицепремиера Мария Габриел и се отправи към Министерския съвет.

Зеленски на летище София, сн. Министерски съвет

Малко сред 13 часа той влезе на „Дондуков“ 1 и бе посрещнат с възгласи от дошлите пред сградата на правителството граждани.

Зеленски ще разговаря с премиера Николай Денков и ще се подпишат редица споразумения. По-късно, по предварителна информация към 15 часа Зеленски ще има срещи с президента Румен Радев, която ще се проведе в Президентството. До този момент държавният ни глава не е коментирал визитата на украинския му колега и от прессекретариата му няма официална информация за среща между двамата.

В момента, в който Зеленски пристигна в Министерския съвет, пресслужбата на президенството съобщи, че Румен Радев е провел телефонен разговор с унгарския премиер Виктор Орбан за борбата с трафика на хора и партньорството в енергетиката. Радев и Орбан са единствените европейски лидери, които твърдо се противопоставят на военната помощ за Украина и заемат проруски позиции.

„Ще проведа важни разговори с министър-председателя Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, с представители на правителството, парламентаристи, политици и журналисти. Подкрепа в областта на отбраната, евроатлантическата интеграция, срещата на върха на НАТО, гаранциите за сигурност и прилагането на формулата за мир“, написа Зеленски в „Туитър“, след като кацна на българска земя.

Материалът Какво да очакваме от срещата между Радев и Зеленски!? Президентът на България си говори с Орбан е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text