img

Делян Добрев видя уникален шанс за България: Трябва да го направим, получава се перфектно съвпадение

/
/
/
159 Views

Предлагаме да продадем на Украйна оборудването на АЕЦ „Белене”, което не ни е необходимо. Този проект беше окончателно обречен още февруари миналата година с войната в Украйна. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова телевизия.

„Ние имаме оборудване, но нямаме централа. Хората си мислят, че когато имаш реактори, имаме „двигатели” за централата. Украинците имат готова централа, остават им само реакторите. Получава се перфектно съвпадение”, смята той.

„Техният проект е започнал, когато и нашият – по съветско време. Само че те са построили тяхната централа, за разлика от нас”, допълни той.

„От няколко месеца има интерес от страна на украинците да придобият оборудването. Идвала е и група от експерти, за да огледат АЕЦ „Белене”.

Advertisement

Ако днес бъде приета точката, има 60 дена, за да се договори продажбата. Шансът за България е уникален – ако не успеем да го продадем на украинците това оборудване, нямаме на кого другиго да го продадем”, подчерта Добрев.

Източник: demokrat.bg

Материалът Делян Добрев видя уникален шанс за България: Трябва да го направим, получава се перфектно съвпадение е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text