img

Трагедия! Мистериозна смърт на двама моряци на борда на кораб край Варна

/
/
/
167 Views

Двама моряци са загинали снощи на борда на драгажен кораб Milford край Варна, съобщава www.maritime.bg. Инцидентът се е случил малко преди полунощ при все още неизяснени обстоятелства.

Корабът, плаващ под флага на Белиз, се е движел по направление Бургас – Констанца. Веднага след станалото се е насочил към пристанището в морската столица. По неофициална информация загиналите моряци са руски граждани.

 

Информацията за инцидента е потвърдена от Окръжната прокуратура във Варна. Образувано е досъдебно производство, води се разследване.

MILFORD участва в проекта по удълбочаване каналите на Пристанище Варна, а по-късно и в проект по удълбочаване в Бургас. Именно след приключване на дейност по бургаския проект, дълбачката е била насочена за бункероване на гориво в Констанца. По време на прехода е настъпил инцидентът.

По-късно от Районна прокуратура – Варна уточниха, че се ръководи досъдебно производство във връзка с инцидент, довел до смъртта на двама руски моряци на кораб.

Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на двама членове на екипажа на кораб, плаващ под флага на Република Белиз, преминаващ край Варна. Разследването е започнато по чл. 122 от НК – за причиняване на смърт по непредпазливост.

Инцидентът възникнал вечерта на 3 юли 2023 година. Двамата загинали са руски граждани на възраст 32 г. и 58 г. Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на точните причини, довели до тяхната смърт.

И към момента текат действия за установяване на причините и обстоятелствата, при които е възникнал фаталният инцидент. Предстоят разпити на членовете на екипажа, както и други действия за изясняване на фактическата обстановка. Разследването е възложено на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Варна.

Материалът Трагедия! Мистериозна смърт на двама моряци на борда на кораб край Варна е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text