img

Синоптик: Зимата у нас идва точно в този ден! Гответе се за много студ

/
/
/
26 Views

Предимно облачно ще се задържи днес, с валежи от дъжд основно в централните и източните райони от страната, а временни намаления на облачността ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 10°.

 

През нощта на отделни места, а утре в повече райони, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. По-интензивни ще бъдат в крайните югозападни части от страната. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, максималните – от 7° до 12°, в София – около 7°. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от изток-североизток.

 

Облачно и с валежи ще бъде в планините, като границата м/у дъжд и сняг ще бъде на около 1000 метра. Временно интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Максималните температури в планинските курорти ще са около нулата.

По-често значителна ще е облачността и утре в по-голямата част от континента, в Източна Европа ще бъде и мъгливо. Валежи от дъжд ще има и на много места в Италия, в отделни райони интензивни и значителни по количество.

Облачно и със значителни валежи от дъжд ще бъде и в западните части на Балканите, а в планинските райони там ще вали сняг.

У нас температурите през новата седмицата постпенно ще се понижават. Ще преобладава облачно време, ще има и валежи, които със застудяването ще се примесват и ще преминават в сняг.

It is main inner container footer text