img

Цъфнаха и ягодите в Северозапада (Снимки)

/
/
/
102 Views

Топлата зима ни сервира поредната аномалия.

След като заради необичайно високите температури почти в цяла България цъфнаха кокичета, а първият щъркел се появи в чернооченското село Петелово преди да е паднал първият сняг, жител на видинското село Ботево съобщи за нова шокираща изненада.

Ягодите във видинското село Ботево са цъфнали. Това става ясно от снимки, които Мартин Иванов е изпратил до Meteo Balkans.

 

 

Публикацията стана повод за куп притеснителни коментари.

“Ранният цъфтеж не води до нищо хубаво. Ако се сбъднат прогнозите за идващите студове края на месеца, просто времето ще излъже растенията отново”, пише интернет потребител.

“Не ни стига скъпия живот, обезценените пенсии и заплати, но и годината ще бъде гладна. Жалко! Зимата явно ще закъснее и ще ги унищожи!”, добавя млада дама.

От друг коментар под поста пък става ясно, че и овошките са започнали да цъфтят. Авторът на снимката, запечатала цъфнала синя слива, обаче не уточнява къде е заснет кадърът.

От прогнозата на синоптиците става ясно, че през следващата седмица градусите отново ще тръгнат нагоре, като от сряда до петък ще достигат почти 20 градуса. В самия край на седмицата ще започне да прониква и студен въздух, с който дневните температури ще се понижат, а валежите в отделни точки на страната ще са от сняг.

It is main inner container footer text