img

Подпукаха и депутатите на ПП! Първият вече е изправен пред съда

/
/
/
72 Views

Бившият директор на Държавно горско стопанство – Ракитово инж. Димитър Пейчинов е завел чрез своя процесуален представител адв. Марин Поповски дело в Софийски районен съд срещу депутата от ПП „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев.

На 07.10.2022 г. в интервю за предаването „Тази сутрин“ по телевизия „бТВ“ депутатът Дунчев изнася твърдения, че инж. Димитър Пейчинов – лесовъд с почти 30 години стаж в системата на горите, в качеството си на Директор на „Държавно горско стопанство-Ракитово“ към Южноцентрално държавно предприятие ДП-Смолян е „организирал продажбата на дърва само на партията, която го е сложила“ и определя същия като част от „корупционна схема“ и поддръжник на „дървената мафия“.

„Тези неверни клеветнически твърдения, които позорят личността, доброто име, с което се ползва инж. Пейчинов в обществото и безупречната му професионална репутация не са нищо друго освен чиста проба популизъм. Изявленията на депутата надхвърлят не само общоприетите морални норми, но и границите на установената в Конституцията свобода на словото и по недопустим начин накърняват правата на инж. Димитър Пейчинов по чл.32, ал.1 КРБ“, се казва в исковата молба.

Източник: demokrat.bg

It is main inner container footer text