img

Ексклузивно от ГЕРБ: Среща с БСП ще има, но отива ли на лидерската такава Бойко Борисов!?

/
/
/
70 Views

Политическите партии с еднаква нагласа трябва да проведат лидерски разговор. Такова мнение изрази депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в студиото на “Здравей, България”. След връчването на трети мандат на БСП Митов коментира ще отидат ли от ГЕРБ на разговор с левицата.

“Дължим си разговор. Политическите партии с еднаква нагласа трябва да успяват да дефинират проблемите пред обществото, да дават определени решения и да формират мнозинства. Това се прави чрез лидерски разговор”, каза той. Не е ясно обаче дали Бойко Борисов ще присъства на подобна среща.

“ПП от началото не искат този парламент да живее, искат нови избори. Саботираха председателя на НС, подходиха несериозно към своя мандат и сега вече говорят за нови избори”, смята Митов.

На въпрос ще се справят ли ГЕРБ при евентуални нови избори, ако срещу тях се изправи обединение на ПП и ДБ, Митов заяви: „ГЕРБ е достатъчно силна, стабилна, обединена и мотивирана в момента, така че е да е сериозен претендент”.

Advertisement

Той коментира и случая “Nexo” като отправи редица въпроси към “Продължаваме Промяната”. “Nexo” финансирала ли е български политически партии? Стана ясно, че е финансирала ДБ. Финансирала ли е ПП? Защо Асен Василев искаше да обвърже българската система за електронни разплащания с криптопортфейли и да направи възможно през нея да се заобикалят санкциите срещу Русия?”, попита Митов.

Той отрече твърденията на депутата от ПП Настимир Ананиев, че е близък с шефа на “Nexo” Антони Тренчев.

Източник: demokrat.bg

It is main inner container footer text