img

Лампичките на таблото, които никой от нас не знае за какво точно светят. Полезна информация за всички шофьори

/
/
/
182 Views

Как да разбереш какво ти свети на таблото като там има буквално хиляди лампички. Драйверите с голям опит могат само от звука на двигателя да разберат какъв проблем има колата. Но модерните автомобили имат много сензори и датчици, дори и електронно управление на двигателя. Дешифрирането на стойността на такива светещи икони не винаги е възможно интуитивно, защото има огромен брой възможности. Това е много объркващо, а понякога и страшно специално за дамите шофьори.

Икони на таблото за управление

За да разберете кога да шофирате безопасно и кога веднага трябва да изпратите автомобила на сервиз, трябва да знаете какво значат символите на таблото за управление . Редакторите ни днес С удоволствие ще ви разкажат за тяхното значение.

 

Икони на таблото за управление

Трябва да се отбележи, че не всяка светлина върху панела показва критична грешка. Индикацията на иконите се дели на 3 групи.

 

1.Червени икони
Тези индикатори показват опасност. Струва си да се предприемат стъпки за елиминиране на проблема. Зависи коя икона светва, дали е възможно да продължите да шофирате колата си.

2.Жълти икони
Предупреждавайте за неизправност, необходимостта да предприемете някои действия, за да управлявате кола или да си напомните, че е време за профилактика

3. Зелени икони – Информация
за сервизните функции на автомобила и тяхната дейност- това говорят тези индикации

Икони на таблото за управление

Ако иконата на таблото светне , не я пренебрегвайте. Ще ви разкажем за тези 64 знака. Можете да разберете колата си и да помогнете на приятелите си в труден момент на недоразумение, мислим че ще са ви доста полезни

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!