img

Ето защо ни докараха ваксините с бус за кренвирши

/
/
/
1021 Views

Рекламният бус на популярна марка месни продукти, с който бяха закарани първите дози РНК ваксини на “Пфайзер”/”Байонтек”, е бил предоставен безвъзмездно за ползване на държавата, а всички изисквания за транспорт са били спазени. Това твърди компанията, собственик на бранда – “Белла България АД”, които се оказа, че отдавна имали договор със здравното министерство за логистиката на замразените при минус 80 градуса флакони. Искането е било отправено от държавната фирма “Бул Био” към Националния център по заразни и паразитни болести. 

По-рано днес репортер на Lupa.bg се опита да научи защо ваксините бяха разпределени в Регионалните здравни инспекции на Пловдив и Бургас с бус за кренвирши, но получи забележка от една от директорките на компанията Елза Маркова, че това били “несъществени глупости” и нямало смисъл от въпроси. A регионалният мениджър за марката в Пловдив изобщо не беше запознат с истерията, заляла социалните мрежи.

В прессъобщението си от фирмата, държаща редица хранителни марки у нас, подчертават, че явно доста са се обидили от хумористичните послания, залели социалните мрежи от сутринта. “Ситуацията е сериозна, хуморът – неуместен”, пишат от там.

И обясняват, че това било тяхното решение за благотворителност и подпомагане на държавните органи в осъществяването на сложния логистичен процес.

“Изпълняваме най-стриктно всички разпоредби и предписания на здравните власти в страната, както по отношение на всички служители, които работят в различните звена на компанията, така и по отношение на всички технически средства, свързани с производството и логистиката. Високото качество на хладилните транспортни услуги на компанията е гарант за пълното спазване на условията за бързо и качествено транспортиране на ваксината до пунктовете в цялата страна”, пишат още от “Белла”.

А голямото доказателство за декларациите им били данните от термографа.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!