img

Позата, в която спите, показва какъв човек сте по природа

/
/
/
1141 Views

Обръщали ли сте внимание на позата ви, когато заспивате или/и се събуждате? Знаете ли, че в зависимост от нея може да ви се изготви най-общ психологически портрет? По-долу ще ви дадем описание на вашия характер съобразно шестте най-често срещани пози по време на сън (виж снимката).

1. Поза „зародиш“ – може би най-често срещаната; при нея спите на една страна – лява или дясна, със сгънати към гърдите крака и прибрани, сгънати в лактите ръце. Вероятно външно изглеждате строги и самоуверени, но това е привидно – имате твърде крехък вътрешен мир, тревожите се за дреболии и кой какво за кого е казал – това ви прави чувствителни не само към проблемите, но и към нещастията на другите. Много съществено е това, че винаги сте в състояние да влезете в положението на другите и да разберете чувствата и настроенията им.

2. Пак сте заспали на едната си страна, но с прави ръце и крака.

Това означава, че лесно се адаптирате в различните социални среди, проявявате гъвкавост и приспособяемост, изобщо ви е комфортно да сте всред хора; в съответствие с това действате добре в екип и ви ценят в работата, но понякога проявявате твърде голяма доверчивост, защото сте и силно отзивчиви.

3. Легнали сте пак настрани с опънати крака, но ръцете са ви разперени: такава поза разкрива вашата природна привлекателност и откритост при общуването; затова се оказвате чудесни и като събеседващи, и като слушатели; но сте мнителни – имате „едно на ум“, когато действате, поради което трудно вземате решение, но то винаги е старателно обмислено и твърдо изпълнявано.

4. „Войнишка поза“ – по гръб сте с прави крака и ръце прибрани към тялото – ако не ви е навик от казармата, то това следва да означава, че сте високо организирана личност, която планира нещата по етапи; настоявате и поддържате да има ред във всичко; подхождате внимателно към въпросите и действате с желание; същевременно сте мълчаливи и предпочитате да работите в уединение.

5. „Морска звезда“ – по гръб сте с разперени ръце и крака – значи цените човешкото общуване и слушате внимателно какво казват околните  много цените приятелството приятелството, в брака сте любвеобвилни и верни на половинката си; за вас човека си остава най-висшето благо.

6. Следва позата, при която лежите по корем, глава настрани, ръце свити в лактите нагоре или обхванали възглавницата – това е т.нар. поза „в свободно падане“ – чувствате се винаги свободен, но и готов да поеме всякакви рискове – обичате контраста и да се забавлявате; от друга страна сте обичате и да контролирате събитията и да командвате; ето защо и не понасяте критиките по свой адрес. Най-важното е, че с вас не може да се скучае – винаги сте готови да се веселите. Е, разбира се има и някои други пози . компилация от гореобсъдените, а също така може през нощта да преминавате от поза в поза – съобразете се с това, когато определяте чертите на характера си!

It is main inner container footer text