img

Първи прием на спортни стимуланти от начинаещи

/
/
/
328 Views

Преди да пристъпите към по-подробно разглеждане на курсовете за начинаещи, заслужава да се подчертае, че ако не се придържате към правилната диета и не тренирате правилно (правилно изграждане на тренировъчния процес), губите време!

Ако сериозно се занимавате с културизъм, може да дойде момент, в който да мислите за добавки в диетата си.

Анаболните стероиди съществуват вече повече от половин век и предлагат идеалния начин да добавите обем или дори да промените цялостната си форма. Но ако сте начинаещи в тази област, важно е да научите какво да приемате и как да го правите правилно.

https://i2.wp.com/img.novini.bg/uploads/news_pictures/2014-27/big/tiijneijdjyr-onemq-ot-anaboli-233246.jpg?w=840&ssl=1

Може да нямате достатъчно търпение за постигане на най-добри резултати в най-кратки срокове, но ако мислите само за анаболите, преди да разберете как тялото ви ще реагира на тях, последствията могат да бъдат наистина неприятни.

Ако сте нови в употребата на стероиди, най-трудната задача е да разберете как реагира тялото ви и към какви странични ефекти сте склонни. Всички хора са различни и всяко лекарство ще има редица възможни странични ефекти; само защото един препарат е работил добре за вашия приятел, не означава, че ще работи добре и за вас.

Има препарати, които ще ви дадат много малки резултати или дори никакви. По този начин не само не постигате почти нищо, но и реализирате финансова загуба, така че ако наистина нямате намерение да направите всичко както трябва, просто не си струва усилията.

Странични ефекти

Когато приемате анаболи можете да изпитате много странични ефекти и противно на общоприетото схващане,  не всички анаболи са еднакви.

Има различни видове анаболи, а някои са особено андрогенни, докато други ароматизират в отговор на повишени нива на естроген.

Докато не започнете стероидния цикъл, няма да знаете към какви странични ефекти ще бъдете предразположени. Някои хора са просто по-податливи от други.

Поради тази причина се препоръчва да се избере анабол със сравнително кратък полуживот. Защото ако се окаже, че анаболите имат отрицателен ефект, няма да се налага да чакате твърде дълго, за да напуснат те тялото ви.

В някои случаи се появяват нежелани реакции, тъй като дозировката е твърде висока, а чрез комбиниране на различни видове анаболни стероиди в по-ниски дози резултатите могат да се получат без проблеми.

Андрогенните странични ефекти са една от най-често срещаните групи проблеми и могат да причинят акне, агресивност и др. Въпреки че теоретично това може да се случи на всеки, ако сте страдали от акне в тийнейджърските си години,  по-вероятно е да се получи рецидив при употреба на стероиди, отколкото ако никога не сте го изпитвали.

Плешивостта е друг страничен ефект, от който много хора искат да се предпазят, но ако вече нямате генетично предразположение, това няма да ви повлияе.

Някои AAS се превръщат в естроген много лесно: те са известни като ароматизатори. С увеличаването на нивата на естроген могат да се появят нежелани реакции, като подуване на корема, задържане на мазнини и гинекомастия.

https://i2.wp.com/www.dunavmost.com/snimka/201610/728_416/9dde062b493e40328a295d58f353132c.jpg?w=840&ssl=1

 

Първи цикъл със спортни стимуланти: форми

Стероидите обикновено се предлагат в две форми: инжекционни и орални. Има мит, че инжекционните форми са предназначени само за по-опитни потребители, а тези, които са нови за стероидите, често предпочитат да се придържат само към перорални лекарства.

 

Въпреки че приемането на орален стероид несъмнено е много по-лесно, това сериозно ограничава наличните възможности и също така влияе върху общия цикъл и продължителност. Това е така, защото оралните препарати обикновено са по-токсични от инжекционните, особено за черния дроб.

 

Това може да изглежда плашещо в началото, но инжекцията може да бъде най-добрият вариант за начинаещи. Въпреки това е много важно да изберете правилната техника, за да избегнете инфекция на мястото на убождането.

 

Откъде да започнете: най-добрият първи курс със спортни стимуланти

Възможно е да се изкушите да изберете препарат, който обещава най-голям резултат за най-кратко време. Независимо от това, преди да изберете, е важно да се проведе проучване, включващо странични ефекти на лекарството и полуживота му. Важността на този последен параграф не може да бъде подценявана. В някои случаи фармакологията може да доведе до много нежелани ефекти и ако изберете анаболи с период на полуразпад от седмица или две, това ще бъде много неудобно време.

Какво ще изберете зависи от това, което се опитвате да постигнете. По-долу са дадени няколко инструмента, които често работят добре за начинаещи, давайки доста добри резултати:

  1. Данабол
  2. Винстрол
  3. Нандролон
  4. Анавар

Една от причините Данабол да е толкова популярен сред начинаещите е, че е изключително ефективен за бързо натрупване на маса. Пероралният препарат действа за кратък период от време – само 6 седмици.

По-продължителната употреба предизвиква потенциално токсичен ефект. Той може също да причини андрогенни и естрогенни странични ефекти, така че най-добре се използва заедно със съединения като кардарин (за увеличаване на релефа, намаляване на мазнините и подобряване на “поносимостта” към сърдечно-съдовата система) и AI, например, с ароматазин (за намаляване на естрогена).

Dianabol има много кратък полуживот само няколко часа, така че обикновено се приема 3 – 4 пъти на ден.

https://i0.wp.com/genetics.uz/wp-content/uploads/2019/11/anavar-genetics.uz_-4.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1

Постиженията, постигнати с Анавар, няма да бъдат толкова впечатляващи, но за разлика от Danabol, Анаварът не е естрогенен, така че подуването и гинекомастията няма да са проблем.

Нандролонът има всички предимства, но има по-малко андрогенен ефект. Може да причини странични ефекти на прогестин. Те могат да бъдат контролирани с ароматазен инхибитор.

За тези, които участват в състезания, си струва да знаят, че този нандролон деканоат ще остане в тялото в продължение на много месеци.

Също така е разумно да се обърне внимание на такива лекарства като:

  • Метандиенон
  • Туринабол
  • Кломид

Тези средства са доста популярни сред начинаещите.

Заключение

Анаболите не са за всеки, тъй като има много потенциални странични ефекти и без реална ангажираност с процеса и най-важното – пост курсова терапия, резултатите могат да бъдат разочароващи.

Резултатът започва да се наблюдава бавно и трябва да дадете време на тялото да реагира, преди да увеличите дозата или да преминете към лекарства, които са по-токсични за черния дроб.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!