img

Първите три симптома на коронавируса. Ето кои са!

/
/
/
1795 Views

Първите три симптома на коронавируса

Можете да разпознаете инфекцията с новия коронавирус по трите основни първи симптома, които се забелязват при човек, болен от COVID-19.

Първият симптом, който се появява при пациента на третия или четвъртия ден след инфектиране е възпалено гърло. След това, към него се добавят затруднено дишане и суха кашлица. На човек може да изглежда, че има бронхит. Възможно е и да се забележи повишаване на температурата.

Основната разлика между COVID-19 и грипа е, че при коронавирус първият симптом е възпалено гърло, при грип – рязко повишаване на температурата и болки в мускулите.

Симптомите на коронавирус могат да бъдат почти незабележими. Особено опасен е фактът, че вирусът има дълъг инкубационен период (може да достигне до две седмици). В тази връзка, заразеният човек не разбира веднага, че е болен, и може да зарази други хора, с които общува.

За да се предпазите от инфекцията, трябва да спазвате основните правила за профилактика. Много е важно да миете ръцете си със сапун, колкото е възможно по-често. Следвайте инструкциите за правилното миене на ръцете. Струва си да отделите поне 20-30 секунди за тази процедура.

Освен това трябва да избягвате близък контакт с хората, да стоите на малко повече от метър и да се откажете от ръкостискането.

It is main inner container footer text