img

2-годишно дете пуши по 40 цигари на ден! Ето какво го сполетя след 9 години

/
/
/
2774 Views

През 2010 г. в една от чуждестранните развлекателни телевизионни програми показа видео, в което двегодишно индонезийско момче пушеше цигари, буквално една след друга.

Този инцидент заинтересува обществеността и много медии искаха да опознаят момчето по-добре. В резултат на това стана ясно, че името му е Арди Ризал.

В едно от интервютата бащата на детето признава, че именно той е научил Арди да пуши, защото самият той е започнал да пуши рано и не вижда нищо лошо в това.

Арди ризал

Всеки път, когато родителите му забравят да дадат на сина си цигара, той започва да плаче, да се пазари и да се оплаква от главоболие.

11 основателни причини да хапваме домати ежедневно

Така според баща си Арди успява да пуши 40 цигари на ден. Той обаче не пуши всички цигари, а само една местна марка.

Арди ризал

След подобна информация, която развълнува обществеността, много благотворителни компании в сътрудничество с индонезийските власти решиха съвместно да помогнат на момчето да се справи с пристрастяването му.

Лекарите в центъра за реабилитация, където момчето се озовало, опитвайки се да намерят алтернатива на цигарите му давали храна.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че това не подобрило много ситуацията, тъй като момчето не само наддало на тегло, но и получило висока степен на затлъстяване.

Арди Ризал е затлъстял

Заслужава да се отбележи, че Арди Ризал далеч не е изолиран случай. Пушенето в Индонезия е много често и местните жители все още не разбират цялата вреда от това.

Според проучвания по-голямата част от индонезийците започват да пушат на 6–9 години и не мислят да се откажат. Освен това продажбата на тютюневи изделия в тази страна практически не е регулирана.

Що се отнася до Арди, с помощта на рехабилитационен център той успя първо да се отърве от никотиновата зависимост, а след това и от затлъстяването.

Ако вярвате на лекарите, те твърдят, че въпреки необичайното минало на момчето, той няма здравословни проблеми. Това обаче е добра новина.

Днес Арди Ризал е на 11 години и изглежда така./ zdrave.to

Арди Ризал след отслабване

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!