img

Стил на 40: 6 грешки, които правите всеки ден (без сами да го забелязвате)

/
/
/
2740 Views

„Дяволът“ се крие в детайлите. По отношение на стила това е желязно правило. Дори и да имате филигранен вид, почернелите сребърни обеци ще развалят изцяло впечатленията за вас. Какви други грешки има – понякога дребни, но понякога фатални – в ежедневните образи за жени над 40 години?

Грешка 1: еластични дънки

Еластичните дънки са удобни. А понякога дори изглеждт прилично. Но много често платът, от който са изработени, подчертава несъвършенствата, целулита и неравностите на кожата.

Втората причина да се откажете от стреч дънки е, че те не са модерни. Ако искате по-свободен силует, обърнете внимание на дънките тип бойфренд и мом-дънките.

Грешка 2: твърде прозрачна блуза 

Прекалено тънката трикотажна блуза също подчертава всичките недостатъци. Особено, ако отдолу се личи тесният сутиен.

Тази грешка е особено често срещана при жените с широки рамене и излишни мазнини в горната част на тялото.

Грешка 3: опит за покриване с широки дрехи

Всеки има любима стара раздърпана дреха. В това няма нищо лошо, но е лошо, ако това е униформата ви за работа, за детска площадка, за разходка и като цяло за навсякъде.

Да, на мода са овърсайз дрехите. Но с възрастта широките дрехи не покриват нищо, а показват само лош вкус, ниско самочувствие, безразличие към външния си вид.

Грешка 4: дама в черно 

Черният цвят със сигурност е много елегантен и дискретен. Но той има неоспорима физическа способност да абсорбира светлина. И сега лицето ви не блести, а избледнява под тежката му маса.

С възрастта черното близо до лицето подчертава бръчките и умората. Това не се случва на всеки, но на повечето жени черното не се вписва без ярък основателен грим.

Грешка 5: очилата са твърде големи или ярки

Слънчевите очила ще ви помогнат да направите погледа си по-интересен. Но не правете типична грешка, като привличате твърде много внимание към тях. В крайна сметка заедно с тях обръщате внимание и на бръчките около очите и лицето.

Стилистите смятат, че не трябва да има „прекалено много“. Твърде големи, прекалено тесни, украсени с кристали и графични слънчеви очила не се вписват. Това е акцент на визията, а не е аксесоар за всеки ден.

Грешка 6: неясен трикотаж

Напластяването с неясна вискоза и трикотаж е лоша идея.

Всичко това изглежда доста неудобно. Много зависи от качеството на материала. Той е по-важен от цвета и принта. Качеството също е толкова важно, колкото и как изглеждате.

It is main inner container footer text