img

РЕКОРД! Азис пя пред 40 000 души публика в Турция! ( СНИМКИ )

/
/
/
1320 Views

Фолкпевецът Азис смая даже най-ревностните си почитатели с грандиозен концерт в Турция, събрал рекордните 40 000 души публика. Кралят на попфолка публикува снимки от музикалната си изява в южната ни съседка, от която се вижда многохилядна тълпа. “Когато си очи в очи с 40 000 души”, написа фолкзвездата под снимките.

Макар Азис да не съобщи в кой турски град се е състоял концерта му с огромен брой публика, негови приятели разкриха, че той е пял в Бурса, а от изявата си е спечелил над 50 000 евро. До този момент нито един българин не е пял пред толкова много публика в чужда държава на самостоятелен концерт. Досега рекордът се държеше от Слави Трифонов, събрал близо 20 000 души на концерт в Америка. Лили Иванова пък пя в зала „Олимпия” в Париж, която е с капацитет от 16 000 души, но не успя да я напълни.

През последните години Азис изнася концерти предимно в Турция, където се радва на огромна популярност. Ромският славей е изнасял коцерти в огромни дискотеки и даже на стадиони в почти всички големи градове в Турция. До този момент обаче не бе събирал 40 хилядна тълпа.

It is main inner container footer text