img

Радослав Каратанчев: Лечението в общинските болници – достойно за 21 век, а не като във филм на ужасите

/
/
/
822 Views

Проблемът с общинските здравни заведения се влачи от години и София не прави изключение в това отношение. Милиони средства се наливат в тях всяка година, а състоянието им, условията за работа, а оттам твърде често и качеството на услугите, които се предлагат, не се подобряват осезаемо.

Само за последните 4 години в общинските болници в София са вложени над 55 милиона лева. В същото време по данни на здравното министерство само една от тях е в добро финансово състояние, останалите трупат дългове. Медицински сестри и специалисти пък перманентно протестират.

На всеки един от нас му се е налагало да посети болнично заведение и какво вижда там – мизерия, липса на организация и безкрайно чакане – нещо, което е немислимо за един близо три милионен град. Не са малко случаите, в които болните трябва да плащат нерегламентирано и дори да носят със себе си неща от първа необходимост, вкл. чаршафи, възглавници, завивки, марли… В кой век живеем?!

Да не говорим какво е състоянието и броя на автомобилите на „Бърза помощ“ .

За съжаление, българинът е най-бедният и болен човек и точно като такъв има право на достойно, съвременно и адекватно здравеопазване, което към момента му е отнето. Болничните заведения трябва да осигуряват лечение като за 21 век, а не да ставаме свидетели на сцени от филми на ужасите.

Ще направя всичко възможно, което е в рамките на правомощията ми на кмет и според закона, това да се промени и да се спрат порочните практики за източване на здравните заведения, на които ставаме свидетели редовно. Общинските болници ще достигнат нивото на частните.

Казвам се Радослав Каратанчев, кандидат за кмет на София, родом от София. Спортист с множество отличия – два пъти републикански шампион по академично гребане, съчетал съм и образованието – завършил „Роботика“ в Техническия университет София, бизнесмен с успешни проекти в България и САЩ, същевременно любящ съпруг и баща на четири прекрасни и реализирали се в живота дъщери.

Кандидатирам се за кмет на София, защото считам, че София има нужда от пряка демокрация и местни референдуми. Властта трябва да бъде в ръцете на хората, а не задушена в бюрокрацията. Така ще изчезне отдалечването на институции и граждани, и ще се намали драстично шанса за корупция. Управлявам почтено и чисто бизнеса си и смятам да наложа този стандарт в община София.

It is main inner container footer text