img

Как бързо да заспите след натоварен ден

/
/
/
1464 Views

Какво в най-доброто нещо, което може да ви се случи след тежък работен ден, разбира се добрата почивка. Въпреки това, в днешния забързан свят, понякога се уморяваме толкова много, че дори в края на деня тялото не може да се отпусне и не ни позволява да спим лесно, за да сме свежи за следващия луд ден. Така се получава омагьосан кръг. А възможно ли е да бъдете продуктивни без добра почивка? Едва ли.

От както започнах да слагам чесън под възглавницата си – нещата са коренно различни!

Предлагаме ви една техника, която активира загубата на нощно тегло, отстраняването на токсините от стомашно-чревния тракт и релаксацията на тялото преди сън. Ще се научите как бързо да се отървете от безсъние, защото тази техника ви позволява да се отпуснете и да почивате само за няколко минути.

Как да се отървем от безсъние

За да дадете на тялото да се отпуснете, можете и трябва да използвате йога. Само една минута от тази най-проста поза ще спомогне за подобряване на метаболизма, за избягване на сутрешния оток и за стимулиране на функционирането на вътрешните органи.

Въпреки това, да се приеме и фиксира желаната поза, не е достатъчно. Необходимо е също така да се предприемат допълнителни действия, които ще помогнат на тялото да остави тревогите от миналото и да се успокои за бързо и дълбоко заспиване.

Като начало легнете по гръб с вдигнатите ръце и крака към тавана за около минута. Вашите крайници трябва да са леко раздалечени настрани. Можете да използвате таймер, но можете и да броите наум до 60.

След това отпуснете гърба си и свалете крайниците си, без да променяте общото положение на тялото. Почувствайте как кръвта пулсира през ръцете и краката, тъй като излишната вода и натрупаните мазнини започват да напускат тялото.

Важно е упражнението да се извършва с гладко и ритмично дишане през цялото време. След правилно изпълнение на процедурата, ще ви се доспи – това е нормално чувство. Насладете се на дълбок сън.

Източник: zdrave.to

It is main inner container footer text