img

Вижте жената, която реши да се откаже от всичко и цели 25 години да живее БЕЗ ПАРИ!

/
/
/
1290 Views
На 23 март почина Хайдемари Швермер, която с необичайния си живот показа как може да се оцелее близо 25 години без пари. Необикновената ѝ житейска история е адаптирана в няколко книги и един филм.

Германката винаги е искала да премахне финансовите грижи от живота си и дълго е мислела как точно да стане това. Първият ѝ опит да живее без пари е несполучлив и се налага отново да се върне на старата си работа като учителка.

В началото на 90-те обаче се зарежда с повече смелост и оттогава до смъртта си не е разполагала с никакви пари.

Хайдемари споделя, че се е решила на категоричната стъпка, след като чула интервю с пастор по местно радио. Той разказвал за малко канадско село, където не използвали валута, а разменяли продуктите, от които имат нужда.

Тогава германката решава отново да живее без пари и да се препитава единствено чрез принципите на натуралната размяна.

Начинът ѝ на живот е срещал както одобрение и подкрепа, така и много критики. Въпреки че не ѝ е било приятно да гледат на нея като на просяк, казва, че с времето свиква и с това отношение.

Всички вещи на Хайдемари се побират в един куфар. Живее при различни хора и често се мести от място на място. Срещу подслон и храна тя предлагала почистване къщата, разходка на кучето или да се грижи за деца.

Нейният избор привлича вниманието на медиите и за нула време тя става популярна не само в Германия, а и по цял свят. След това хора започват сами да я канят в дома си, като поддържали решението ѝ да живее без пари.

Хайдемари вярва, че капитализмът потиска човешкото и в желанието си да придобиват повече материални блага голяма част от хората са забравили да бъдат отзивчиви и съпричастни.

Хората могат да се организират сами, да се обединят, да работят заедно и да вървят към прогрес, казваше в интервютата си германката.

Източник: ezine.bg

It is main inner container footer text