img

Млад мъж отиде на интервю за работа при директора, а той го накара да покаже ръцете си… Това, което последва ще ви просълзи

/
/
/
2096 Views
Млад мъж отива на интервю за работа в голяма компания. Той преминава през първото интервю и трябвало да се срещне с директора за заключителен разговор.

Жена не се е усмихвала от 40 години! Ще паднете, когато разберете причината!

Директорът видял отличната му автобиография и попитал:

– Получавахте ли някога стипендия в училище? – Младият мъж отговорил „не“.

– Баща ви ли плати за обучението ви?

– Да, каза той.

– Какво работи баща ви?

– Баща ми е ковач.

Тогава директорът помолил момчето, да му покаже ръцете си.

Младежът протяга ръцете си, меки и перфектни.

– Някога помагали ли сте на баща си в работата му?

– Никога, той постоянно искаше само да уча и да чета повече книги.

Освен това, той върши работата си много по-добре от мен.

Тогава директорът казал:

– Имам една молба: След като се приберете вкъщи днес, отидете и измийте ръцете на баща си, и елате да се срещнем утре сутринта.

Младежът тогава усетил, колко голям е шансът да получи желаната от него работа.

Когато се върнал у дома, той попитал баща си, дали ще му разреши да измие ръцете му.

Баща му го изгледал учудено и със смесени чувства показал ръцете си. Младият мъж бавно ги измил. Тогава за първи път забелязал, че ръцете на баща му са набръчкани и с много белези.

Синините по ръцете били цената, която той е платил за образованието на сина си. След като измил ръцете на баща си, младият мъж стоял мълчаливо и замислено. Тази нощ, те двамата разговаряли дълго време.

На сутринта, младежът отишъл в кабинета на директора, който забелязал сълзите в очите на младия човек и го попитал:

– Можете ли да ми кажете, какво направихте и какво научихте вчера у дома?

Тогава той отговорил:

-Измих ръцете на баща си а след това почистих и неговата работилница. Сега вече знам какво е, да оценя и да призная, че без родителите ми, нямаше да съм това, което съм днес. Сега осъзнавам колко е тежко да се бори човек за хляба си. Сега вече и аз искам да помогна на семейството си.

Директорът казал:

-Това е, което търся в моите хора. Искам да наема човек, който може да оцени помощна на другите. Човек, който познава страданията на другите, за който парите не са единствената цел в живота. Вече сте назначен!

Можете да дадете на детето си голяма къща, добра храна, компютър, телевизор с голям екран. Но след като миете пода или картината на стена, карайте го да прави същото. След хранене, да измие чиниите със своите братя и сестри. Не защото нямате пари да наемете някой, или да го направите самите вие, а защото искате да го обичате по правилния начин. Без значение колко богати сте, или бедни, един ден косата ви ще побелее, като косата на бащата на този млад човек. Най-важното нещо е, вашето дете да се научи да оценява усилията и трудностите и да уважава труда на другите, за да постигне нещо в живота.

It is main inner container footer text