img

Пролет и почивка – идеи, вдъхновения и предложения

/
/
/
310 Views

Великден чука на вратата, а след него и Гергьовден. С пролетта идват редица празници, които в комбинация с хубаво време, събуждат приключенския ни дух, карайки ни да мечтаем за пътуване. Къде да отидем през пролетта? – няколко предложения и идеи за дестинации у дома и по света…

Пролетта – идеално място за разходка из Европа

Обичаме пролетта, защото всичко е толкова прекрасно! Слънцето ни радва по-дълго време, ароматът на цъфнали дръвчета изпълва пространството, а пътуването е все по-приятно. Хващайте първия самолет и опознайте стара Европа. Какво да видите ли? Ето списък с някои интересни места, които вероятно не знаете, а е добре да се посетят пролетта – вижте и защо!

Пътуването из Европа през пролетта е по-евтино и с по-малко туристи! А и имаме почивни дни – какво по-хубаво от това!

Швейцария, Монтрьо

https://i2.wp.com/nasamnatam.com/travel-img/Montreux,_Switzerland4.jpg?w=840

Популярен с хубавия живот, чист въздух и безкрайни красиви пейзажи, Монтрьо е чудесно място, което трябва да посетите тази пролет. Може би не знаете, но Фреди Меркюри прекарва последните години от живота си именно в швейцарското градче, а последният му албум, озаглавен Made in Heaven”, е записан именно в Монтрьо. Ако пък решите да наминете през юли, ще сте гости на ежегодния джаз фестивал.

Португалия, Порто

Когато и да решите да посетите Порто, винаги ще е прекрасно. Гостоприемен, пъстър, романтичен и винаги жив – Порто ще ви зарадва с красиви гледки, културни забележителности, португалски дух и много изненади. Насладете му се тази пролет, защото ще ви омагьоса с прекрасно време!

Хърватия, Задар

Задар е мечтано място за много туристи и неслучайно е спечелил титла „най-добра европейска дестинация“. Красив природа, романтични залези, спокойни места и чудесна хърватска атмосфера. Не пропускайте да посетите и “Плевице”,  – националният парк. Отдайте се на спокойствие, като се повозите в лодка и усетите спокойствието, което природата е създала в това уникално кътче земен рай.

Гърция, Атина

Атина е забележително място, което си струва да бъде посетено поне веднъж в живота. А защо не и тази пролет – температурите още не са толкова високи, има достатъчно почивни дни, а Атина ще ви омагьоса с комбинацията между старо и ново, историческо и класическо, древен чар и неповторим средиземноморски дух.

Пролетни разходки и презареждания около София

Дори да не плануваме дълги пътешествия до екзотични и далечни места през пролетта, София и региона предлагат чудесни забележителности, за които дори не предполагате. А и ще ви разкрием една тайна – няма да ви струва скъпо! Ако мечтаете за пещери, зелени полянки и спокойни места с чист въздух, възможност за пикник и занимания на открито, стягайте раниците, облечете се подобаващо и напред – към планината.

Ако сте с деца, може би предложенията ни за места за разходка около София ще ви вдъхновят. Разгледайте 5 предложения за интересни места в София и региона.

 

Хотелски комплекс „Монтесито“ Ви пожелава приятни почивни дни и прекрасни пролетни празници. Ако се нуждаете от място за нощуване в столицата, в близост до летището преди или след Вашето пътуване, ние ще ви помогнем да се почувствате свежи и отпочинали.

loading...
It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!