img

Дървени играчки – защо да изберем?

/
/
/
750 Views

Все по-голяма част от родителите избират за децата си дървени играчки. Този тип играчки стават все по-популярни поради факта, че са изработени от екологични материали. На пазара ще срещнете дървени играчки, които са изработени от каучуково дърво. Важна особеност за дървените играчки е, че са био-разградим материал и освен за малчугана са безопасни и за околната среда. Голяма част от родителите предпочитат да изберат този тип играчки за деца, страдащи от алергии.

 

Дървените играчки имат безброй положителни предимства, които оказват положително влияние върху децата. Освен креативността и въображението, детето ще развие и логическото си мислене по време на играта. С помощта на тези играчки всяко дете ще придобие самостоятелност, която ще му помогне за по-нататъшно развитие. Друго предимство на тези играчки е, че издържат много по-дълго време от пластмасовите такива и могат да се предават на следващи поколения.

 

Видове дървени играчки

 

Първата играчка на детето е дрънкалката, която се поставя над кошарата. В ранна детска възраст вниманието на детето се привлича от цветове и звуци. През следващите месеци детето развива умения да хваща и задържа играчката, като до края на първата си година успява да играе пълноценно. Много подходящи за равновесието и укрепването на мускулите на детето са дървените люлеещи кончета. Дървените колела също са страхотен избор и стават все по-популярни. На по-късен етап от развитието на детето се появят и тематичните игри – комплекти на теми полиция, пожарна, инструменти и други. Страхотен избор за момичетата са: дървени кухни, комплекти за сервиране и други.

 

Безопастни ли са дървените играчки?

 

Със сигурност сте запознати с опасността, която се крие в пластмасовите играчки. Те лесно могат да се счупят и да останат остри ръбове, на които детето да се нарани. Дървото, което е много по-изръжлив материал, създава много по-малко рискове и предоставя на малчугана безопасност по време на игра.

 

В онлайн магазин за детски играчки и бебешки продукти Bebeland.net ще откриете богато разнообразие от дървени играчки с красиви десени и любими анимационни герои. С ниските и промоционални цени, които предлагаме ще зарадвате вашето съкровище с мечтаната играчка.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!