img

Големият ден – как да изберем сватбен ресторант?

/
/
/
396 Views

Сватбеният ден е емоционален и тържествен миг от живота на всяко бъдещо семейство. След заветното „ДА“, може би най-важното нещо след избора на дата е къде ще се проведе събитието.  С други думи – изборът на сватбен ресторант.  В зависимост от големината и типа на сватбата, от сезона и всичко останало, има различни идеи за провеждането ѝ.  За да изберете най-доброто за себе си, помислете добре над следните неща.

П.С. Това са важни стъпки, с които ще ви е по-лесно да вземете своето решение.

Свободно  ли е за вашата дата?

След като сте уточнили датата, възможно най-скоро проверете дали сватбените ресторанти, които сте набелязали, са свободни. Дори да ви потвърдят, попитайте дали няма да има друга сватба в този ден. Все пак може да се получи объркване, когато по едно и също време има две събития. Представете си само как гостите се смесват. А и никой не иска големият му ден да бъде споделен с непознати, нали?

Колко хора събира?

Колкото по-просторно, толкова по-добре. Преценете спрямо броя гости колко голям ресторант ще ви трябва. Разбира се, винаги е добре да е по-широко, за да има място за танци.

Има ли вариант за преместване на закрито?

Ако сватбата ви е през пролетта или есента, вероятността за дъжд не трябва да се изключва. Дори да я планирате на открито, запасете се с възможност за преместване, в случай че завали. Това важи особено в случаите на изнесен ритуал.

Предлага ли се  украса?

Някои сватбени ресторанти и хотели предлагат декорация. Информирайте се дали е включена към цената, или ще се наложи сами да украсите. Компромисен вариант е да наемете агенция, ако имате предвиден бюджет.

Има ли възможност за нощувки в деня?

Ако част от гостите ви ще дойдат специално за сватбата, добре е да им се осигури нощувка. Същото важи и ако ресторантът е в хотел, който е извън града.

Погрижете се за комфорта на вашите гости като им запазите нощувка в хотелски комплекс Монтесито – идеалното място за вашето събитие в София.

До колко часа може да се използва ресторанта?

Предварително уточнете докога ще се ползва ресторанта. За да няма изненади и солена цена за доплащане.

Какво е менюто?

Изборът на меню за сватбения ден е много важен. На какво да обърнете внимание при избора на храната, как да  бъде сервирана и как да изглежда тя – за всичко това може да прочетете подробно в специалната блог статия на хотел „Монтесито“.

Не забравяйте, че Големият ден е само веднъж в живота и заслужава подобаващо празнуване. Изберете точното място, за да се насладите на всеки миг от вашата приказка!

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!