img

Декорация с флорални мотиви – чудесна украса за съвременния интериор

/
/
/
691 Views

Декорацията с флорални мотиви отдавна е призната като една от най-сполучливите в украсата на жилища, офиси, търговски площи и всички останали вътрешни или външни пространства. Тя ни дава усещане за близост с природата, поднася ни прекрасни багри и ни дарява с много положителна енергия. Та нима има човек у който може да остане безразличен пред тази неподправената красота!

Славата на украсата с картини, изобразяващи цветя и растения, се носи още от най-древни времена, а в съвременните интериори тя също заема специално място.

Особено популярен в последните години стана така наречения Дзен декор, който има за цел да ни накара да се отпуснем и релаксираме пълноценно след напрегнатия ден, да почувстваме осезаемо радостта от съприкосновението с естествената красота, която ни заобикаля, но, за съжаление, е останала някъде назад, далеч от нашето натоварено със задачи всекидневие.

Ако искате да добавите към интериора на дома нежно и романтично докосване, ние можем да ви предложим няколко страхотни идеи за украса на различните стаи от жилището с флорални изображения, дело на велики световни майстори.

 

„Бадемов цвят“ –  Винсент Ван Гог

 

Така например, тази репродукция на гениалния Ван Гог, която изобразява цъфнало бадемово цветче може да се превърне в уникален акцент към вашия хол, вестибюл или гостна. Нежните цветчета на фона на синьото небе неминуемо ще въдворят атмосфера на спокойствие и домашен уют навсякъде, където бъдат поставени. Въздействието им е много силно и вие усещате неговото положително влияние всеки ден, дори и подсъзнателно. Картината ще изглежда чудесно на фона на стени в различни цветове – сметана, бежово, светло синьо, светло розово, както и във всички тонове на жълто-оранжевата гама.

Акация в цветя е друго произведение на холандския майстор, с който бихте могли да внесете повече драматизъм и да изградите декорация, базирана на контрастните съчетания на цветове. Тя би била страхотен избор за офиса и хола, но ще изглежда добре и в спалнята или коридора, стига да се вписва добре в цветовата схема на помещението.

Най-популярни за украсата на кухнята са натюрмортите, чиято привлекателност не спира да вълнува хората векове наред. Представяме ви невероятни репродукции, които са превъзходен избор за кухни, издържани в стил Рустик, Арт Деко или класически стил, но според индивидуалния облик на помещението, биха могли по много оригинален начин да се впишат и

“Букет във ваза” – Пиер-Огюст Реноар

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!