img

Тя роди 2 пъти едно и също бебе, а я съветваха за аборт заради страшна диагноза (СНИМКИ/ВИДЕО)

/
/
/
743 Views

26-годишната Бетан и съпругът ѝ Кийрън изживяват истински ужас, след като разбират, че нероденото им дете има страшно заболяване. Първоначално мислили, че трябва да прекратят бременността, преди да научат, че има и друг вариант.

Чудо! Жена роди от трансплантираната матка на майка си

При рутинен преглед на 20-тата седмица родителите научават страшната новина. Главата на нероденото бебе не е била с правилните размери. Майката е изпратена в болница Брумфийлд в Челмсфорд, Есекс, където бебето е диагностицирано със спина бифида, състояние, при което гръбначният мозък на бебето не се развива напълно в утробата. Това заболяване може да повлияе на способността на детето да ходи.

“Казаха, че нашето малко момиченце има spina bifida. Беше ни предложено да продължим бременността, да я прекратим или  нова опция, наречена фетална хирургия – да поправим проблема, преди бебето да се роди”, спомня си Бетан.

Случи се! Роди се първото бебе след присаждане на матка от починал донор (СНИМКА)

Досега процедурата е била извършвана само в Белгия, но Бетан – която трябва да роди през април – е една от малкото майки, оперирани от екип от белгийски и британски хирурзи в Лондон.

„Бебето и аз преминахме през тестове на амниотичната течност, ЯМР и скенер. Получихме одобрение и планирахме операция. – В следващите няколко седмици животът ни беше изпълнен с тревога.

Операцията е извършена когато Бетан е в 24-тата седмица на бременността си. Тя е едва четвъртата майка във Великобритания, която се подлага на тази интервенция.

Хирурзи от Индия станаха знаменитости заради това СЕЛФИ от операционната с…

„Имах най-известните хирурзи от целия свят от университетските болници в Лондон и Белгия, които се грижеха за мен.“

Самата операция включвала изваждане на бебето от утробата на Бетан и възстановяване на гръбначния мозък, така че то да има по-голям шанс за нормален живот. След това фетусът е поставен обратно в утробата на Бетан за остатъка от бременността.

“За съжаление 80% от майките в Англия, които имат тази диагноза предпочитат да прекратят бремеността. Това обаче не е смъртна присъда. Детето има същия шанс като всеки един от нас. Да, има опасност нещата да се объркат, но моля, помислете повече за spina bifida, вече не е това, което е било преди. Чувствам, че бебето ми расте и ме рита ден след ден, все едно нищо не се е случило. Дъщеря ни е много специална, тя е част от историята и ни показа колко много тя заслужава този живот”, разказва Бетан./zdrave.to

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!