img

2 банана и бутер тесто, и банановото чудо е готово за нула време, а вкусът му ще Ви държи дълго

/
/
/
510 Views

Тази рецепта е една от любимите ни, защото е толкова лесна, че няма как да объркате нещо, а вкусът и е като на гурме сладкиш буквално.

Всеки път процесът на готвене става все по-приятен. Използвате буквално 2 съставки и имате безкраен избор на пълнежи… купувайте готови бутер кори и два банани, а захарта и яйцата си ги имате у дома. От тези четири продукта можете да направите прекрасни бананови сладкиши.

Яжте ги топли. Идеално пасват със студено мляко. Можете също да добавите парче от любимия си шоколад към пълнежа, след което печенето ще бъде по-сладко, по-ароматно и по-ефективно. Ето я и днешната рецепта на Ко4:

Необходими съставки:

бутер тесто готови кори
банан 2 броя
захар 3 ч. Л.
Яйчен жълтък 1 брой

Начин на приготвяне:

Обелете бананите. Нарежете всеки от тях на половина и след това напречно. Така че да получите осем парчета банани.

Готовото тесто се нарязва на осем квадрата и след това леко се навива.

Вземете квадрат от тестото, условно го разделете на две. Направете хоризонтални разрези на половината от квадрат. Поставете парче банан на цялата половина и покрийте с втория. Запечатайте ръбовете с клечки за зъби.

Покрийте тавичката с пергамент. Наредете увитите парчета, намажете ги с разбития жълтък и поръсете със захар. Печете до златист загар (10-15 минути) при 200 ° C.

Реално този вариант може да направите с какъвто пълнеж пожелаете и няма да сбъркате. Препоръчваме ви да опитате. Започнете с банани и след това разгърнете въображението си!

Източник: www.ko4.bg

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!