img

Руснак застреля двуметров глиган тежащ 550 килограма! ВИДЕО

/
/
/
2311 Views

Ловецът Пьотър Максимов отстреля двуметров глиган, който тежи над 550 килограма, съобщава руския сайт ntv.ru. Според експерти, горския-звяр е претърпял генна модификация и предполагат, че той е бил в състояние да настигне жертвата си буквално за секунди, след като е ранен и раздразнен.

Същевременно руските учени са разтревожени, че може да има и други подобни мутанти, които да застрашат здравето на хората. Поради тази причина те са помолили ловеца Максимов да им изпрати стомаха и копитата на убития звяр, за да го изследват.

За самия лов мъжът се спомня, че до вечерта изобщо не му вървяло. Изведнъж в сумрака забелязал как в страни от него се движи огромен звяр. Първият изстрел повалил животното, а вторият попаднал в артерията на шията.

„Знаем, че след изстрел глиганът винаги тръгва в посоката, от която е дошъл куршумът. Той обаче падна. Знаехме, че е голямо животно, но не се уплашихме. Наясно сме, че ранените животни може да нападат и хора, но изчакахме. Адреналинът ни бе хвръкнал”, разказва ловецът.

Когато разгледали улова от близо, мъжете от групата не могли да повярват на очите си. Глиганът тежал над 550 килограма и бил висок близо два метра.

It is main inner container footer text