img

Притиснете всеки пръст за 3 минути и ще се изненадате от резултата!

/
/
/
1021 Views

Здравето и всички ваши емоции са в ръцете ви. Буквално.
Умората, напрежението и стресът постоянно ни преследват в ежедневието. За да възстановите жизнеността си и да се отпуснете, направете този лесен масаж на всеки един пръст. Благодарение на него целият организъм ще се възстанови.

Поддръжниците на тибетската медицина твърдят, че пръстите и ръцете имат специални точки, които могат да повлияят на дейността на вътрешните органи.

Ето 8 начина да масажирате пръстите и дланите си, което ще ви помогне да се справите със стреса и да подобрите здравето си.

1. Палец

Притиснете палеца си за 5 минути, за да облекчите главоболието и да се освободите от притеснението.

2. Показалец

Масажирайки показалеца, можете да намалите проявите на страх, чувство на разочарование и неудобство.

3. Среден пръст

Със сила притиснете този пръст, ако чувствате гняв и не можете да контролирате чувствата си, ако сте много уморени и искате да се развеселите. Такъв масаж е полезен и за регулиране на високото кръвно налягане.

4. Безименен пръст

За да се отървете от чувството на тъга, да потиснете всички лоши вибрации, първо трябва да си поемете дълбоко въздух през носа и бавно да издишате през устата.

След това внимателно масажирайте пръста в продължение на пет минути, като продължавате да дишате бавно.

5. Малкият пръст

Малкият пръст е отговорен за нашето самочувствие, контролира нивото на нервност и стрес. За да се отпуснете, първо помислете за място, което ви харесва или за ситуация, в която се чувствате щастливи, а след това започнете леко да масажирате пръста си. Скоро ще почувствате спокойствие.

6. Сурия Мудра

Ако се нуждаете от изгаряне на мазнини и ускоряване на метаболизма, практикувайте следното йога упражнение: заемете удобна позиция за медитация, сложете ръце на коленете си с длани нагоре и съединете пръстите си, както е показано на снимката.

Правете мудра па 20 минути на ден.

7. Масаж на дланите

Масажирайте центъра на ръцете си с бавни, но притискащи кръгови движения, докато правите дълбоки вдишвания и издишвания.

Това упражнение ще предотврати стрес, запек, гадене и дори диария.

8. Дланите са допрени една до друга

С нежно притискане на дланите една към друга, можете да балансирате чувствата и емоциите си. Това ще ви помогне да се съсредоточите и да приведете вашите мисли в ред.

Известно е, че медитацията е много силно оръжие за подобряване на качеството на живота – както емоционално, така и духовно.

Хареса ли ви статията? Споделете тази полезна информация с други хора!

Източник: bukvarche.com

It is main inner container footer text