img

Как да разберем кой мед е фалшив!? С този прост трик ще ядете вкусен и здравословен мед всеки път!

/
/
/
1943 Views

В последно време се продава много фалшив мед. И няма значение дали го купувате от магазина или от ръцете на пчеларя. Заради печалбата мнозина са готови да отидат далеч и дори да пожертват здравето на другите.

При създаването на фалшив мед в хода на производство се използват различни компоненти със съмнително качество. Но тези, които наистина се интересуват за своето здраве и това на близките си, трябва да знаят как да избират хубав мед. Щастливи сме да ви помогнем. Ето няколко начина да разпознаете фалшивия мед. Изберете този метод, който най-много ви допада!

Как да различавате натуралния от фалшивия мед?

Истинският мед, с изключение на сладкия вкус, трябва да е леко горчив и да причинява дразнене в гърлото. Купувайки мед от пазара, не забравяйте да го опитате.

Непременно помиришете меда. Той трябва да има деликатен флорален аромат. При фалшивия миризмата често отсъства, или обратното, тя е прекалено ярка и неприятна.

Цветът е нещото, на което също трябва да обърнете внимание. Фалшивият светъл мед се получава, когато пчелите се хранят със захарен сироп или меласа. Такъв продукт не е от полза за организма.

1) Ако медът е натурален, когато се загребе с лъжица и се обърне, той започва да пада на слоеве. Ако капе от лъжицата, не трябва да се купува.

2) Разтворете супена лъжица мед в чаша вода. Водата трябва да стане мътна, но без утайка. В присъствието на примеси, винаги се образува утайка.

3) За да се определи дали има брашно и нишесте в продукта, добавете капка йод към меда, разреден с вода. Ако разтворът стане син, са налице фалшиви добавки.

4) Можете да добавите малко оцетна есенция. Ако медът започне да шупти, съдържа примеси.

5) Капнете малко мед на върха на клечка кибрит и я запалете. Ако медът се запали, тогава е натурален.

За да различавате естествения мед от фалшивия, трябва да знаете тези методи. В крайна сметка, този продукт се използва не само за да придаде вкус на храните и напитките, но и за да повиши нивото на имунитет в организма.

It is main inner container footer text