img

Разтърсващо! 5-годишно момче, болно от рак си направи само некролог и го даде на родителите си

/
/
/
1085 Views

От всички ужасни неща, които съществуват в света, малцина са толкова жестоки като ракът при децата.

От КОЧ винаги сме съпричастни и затова искаме да Ви представим днешната разтърсваща история.

Райън и Емили Матиас бяха принудени да гледат 5-годишния си син Гарет, да се борят с рака в продължение на девет дълги месеца, а той непрекъснато ги изтощаваше с цялата им надежда и решителност. На фона на факта, че Гарет трябваше да се справи с нещо, което невинно дете никога не би трябвало, макар че нито веднъж не загуби блестящото си чувство за хумор…

Гарет определено беше много добро дете. Не само че непрекъснато разсмиваше лекарите и сестрите си, но и непоколебимият му дух присъстваше до самия край.

Когато родителите му, Райън и Емили, открили, че ракът му е терминален, те искали да обсъдят с него последното му желание. В опит да облекчат страховете, които има, те сядат и продължават да говорят с техния син за смъртта.

По начин, който отговаряше на характера му, Гарет се справя добре. Малкият герой дори написа сам некролога си. Той гласи:

Името ми е: Гарет Мичъл Буфиас
Рожденият ми ден е: На 5 години съм
Моят адрес е: Аз съм булдог!
Любимият ми цвят е: синьо… и червено и черно и зелено
Моят любим супергерой е: Батман… и Тор, Железния човек, Хълк и Киборг
Когато порасна: ще бъда професионален боксьор

“Моите любими хора са:
• мама, татко, сестра ми Делцина”,
• Бабата и дядото с новата къща (Фредерик и Черил Крюгер),
• Бабата и дядото с караваната (Данийл и Нита Матиас),
• Моите братовчеди : Грейди, “този човек, който свалих с един удар веднъж” (Лука) и Лондон Мари,
• Моята леля Джанет и Стинки, чичо Анди (Андрю и Джанет Крюгер),
• Тези две момчета, знаете, моите чичовци Джеймс Тейлър)
• Батман!!!

– Нещата, които обичам най-много: да играя със сестра ми, синьото зайче, траш метъл, легос, моите приятели, батман и когато ме приспят, преди да влязат в пристанището ми.

„Нещата, които мразя: панталони! Мръсен глупав рак, когато влиза в тялото ми, игли и носа на маймуната, който мирише на черешова пръдня… Харесвам носа на маймуната, когато мирише на мента и Радиацията на Майо и този човек, който ми помогна да построя лего (Ранди).

– Когато умра, аз ще бъда горила и ще хвърлям лайна по татко!

„Изгорен или погребан: искам да бъда изгорен (както когато умря майката на Тор) и да го направят на дърво, за да мога да живея в него, когато съм горила.

„Голямо или малко погребение: Погребенията са тъжни: искам 5 къщички (защото съм на 5 години), Батман и снежни конуси.

Забележка: Символичната церемония по погребението и фойерверките ще се проведат точно след залез слънце

“Частно погребение на пепелта на Гарет ще се състои по-късно, след като родителите му разберат как по дяволите, да сложат пепелта му на едно дърво и да открият природен резерват, така че дървото му да живее в защитена зона.”

Последни желания

„Дарения могат да бъдат направени директно за семейството  GoFundMe  или в чест на Гарет на няколко от многото нестопански организации, които помогнаха на Гарет по пътя: The  Little Al Foundation,  The Pink Tractor Foundation и Dance Marathon на  Университета в Айова .

„Ние сме толкова благодарни на много лекари, медицински сестри, специалисти по детски живот, музиканти, арт-терапевти и доброволци, които работят неуморно, за да излекуват рака на Гарет. Реалността за Гарет и толкова много други деца е рак в детска възраст – грозен, гаден звяр, който оставя път на унищожение. За Гарет и много други преди него ракът убива.

Тези, които са “щастливи” достатъчно, за да оцелеят, издържат дълготрайни инвалидизиращи странични ефекти и постоянен страх от рецидив. Ние ще се борим за лек, докато няма други деца, които да са с ограбено детство, нито един от братята и сестрите не губят най-добрите си приятели, а други родители не трябва да погребват бебетата си.

В крайна сметка, Гарет може да е загубил битката си с рака, но въпреки крехките си години, той излиза от рамките и продължава да вдъхновява всички, които са го познавали.

Само чрез открити дискусии за рака и постоянно повишаване на осведомеността, можем да се надяваме веднъж завинаги да победим това ужасно заболяване.

Споделете тази статия, за да покажете, че подкрепяте борбата!

Източник: Ko4.bg
It is main inner container footer text