img

Колко струва да се храните като Планината от Игра на Тронове?

/
/
/
1872 Views

Не е лесно да си „Най-силният човек в света“. В момента тази титла принадлежи на Хафтор Бьорнсон, на когото му се наложи да вдигне над 450 кг от мъртва тяга, за да я спечели.

Бьорнсон също така участва в популярния телевизионен сериал „Игра на тронове“ като Сер Грегор “Планината” Клиган.

30-годишният Борнсон трябва да спазва строга хранителна диета, за да трупа сила и да поддържа внушителната си физика – тегло от над 180 кг при височина 206 см.

“Аз съм много дисциплиниран и концентриран, когато става въпрос за тренировки, хранене и всичко останало и винаги съм подготвен,” казва Бсоьрносн пред CNBC. “Това е ключът към успеха, според мен.”

“Искам да осигурявам най-доброто хранене на тялото си, за да поддържам сила,” казва Бьрнсон, който живее в Исландия. “Това е моята работа. Моето тяло е моята работа и аз се отнасям към него като с работа,” допълва той.

Какво яде Бьорнсон ежедневно?

“Всяка сутрин ям по шест яйца, шест парчета бекон и евентуално купа ориз,” казва той.

След това оставащите шест хранения на Бьорнсон се повтарят напълно: шест пъти на ден той яде по 250 грама рибай стек с по 200 грама ориз, моркови и червени чушки.

“За мен рибай стекът е най-доброто месо за сила,” казва Планината.

За да изчислят колко би струвало на човек на ден, за да се храни като Планината, от CNBC са приели, че всичката храна се купува от Trader Joe’s в Ню Йорк. Само за еднодневното хранене на Бьорнсон човек трябва да купи шест яйца, шест парчета бекон, 1.5 кг рибай стек, 1.4 кг ориз и по 1.3 кг моркови и червени чушки.

Общата сметка за всичко това би била над 60 долара на ден, или около 426 долара всяка седмица (през ноември средните седмични разходи за храна на мъжете между 19 и 50 г. в САЩ са възлизали на между 42.50 и 84.40 долара седмично, според Министерството на земеделието на САЩ.)

За да се спазва хранителният режим на най-силния човек в света в продължение на цяла година, това би струвало общо около 22 228 долара.

Всичкото това ядене определено се отплаща, казва Бьорнсон: “Действа. Аз съм най-силният човек в света.”

It is main inner container footer text