img

Дават отпуска, за да си хванеш гадже (видео)

/
/
/
723 Views

Китайските компании се грижат за служителите си
Две компании в китайския град Ханчжоу предоставиха на неомъжените си служителки, над 30 годишна възраст, допълнителна осемдневна отпуска по време на Китайската нова година. Тя се добавя към официалните седем дни почивка. Идеята е в допълнителните почивни дни жените да се опитат да си намерят половинки.

Според мениджърите на тези две компании служителките им посрещнали с ентусиазъм идеята. Броят на мъжете и жените във фирмите е приблизително равен, но жените работят основно във вътрешните отдели и на практика нямат възможност да се запознават с представители на противоположния пол.

През януари подобна инициатива се появи и в едно от училищата на Ханчжоу, според администрацията на учебното заведение, децата ще учат по- добре, ако преподавателите им са щастливи.

В Китай отношението към неомъжените жени над 30 годишна възраст е снизходително. Дори има нарицателно за такива – „останали“. Това е свързано с убеждението, че след 25 годишна възраст жените по- трудно се омъжват. Наред с това в Китай се наблюдава световната тенденция жените да се задомяват все по- късно, съсредоточавайки се върху кариерата си. Някои представителки на нежния пол въобще не искат да се женят.

Превод и редакция: Trafficnews.bg

It is main inner container footer text