img

Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза

/
/
/
577 Views

Това ще се случи, ако постоянно прегръщате бреза

Моя близка приятелка ми разказа една история, на която е трудно да се повярва.

Вяра е съвременно момиче, което вярва в традиционната медицина. Винаги е била скептично настроена към знахарите и лечебните билки. Докато самата тя не се разболяла. Тя била измъчвана от силни болки в гърдите и от обща слабост, от която просто нямало спасение. Обръщайки се към лекарите, тя не получила отговор.

Кардиограмата не показала никакви аномалии, а лекарите й казали, че това е невралгия, да взема хапчета, мехлеми и ще се излекува. Но нищо не й помогнало. Болките станали непоносими, жизнерадостната и весела Вяра просто изчезнала. Тогава майка й, израснала на село жена, решила да отведе момичето в родния си край.

В селото живеела една знахарка, за която, казвали, че лекува и такива заболявания. Майката убедила момичето да отиде при бабата, поне да опита. Момичето реагирало много скептично, но се съгласило, за да бъде майка й по-спокойна. Бабата слушала дълго време, гледала, повдигала ръце, прочела молитва и след това казала, че тя не може да се справи сама с болната, да се върне на следващия ден.

Тя отвела Вяра в гората, до далечния ръб, където растяла огромна, силна бреза. Бабата казала, че тя трябва да прегърне дървото искрено, от дъното на душата си, да потърси помощ и избавление от болката.

По-нататък, историята на Вяра беше малко несвързана, тя се опита да предаде всичко, което е почувствала, но вече беше завладяла ума ми. Но нека оставим историята на Вяра. Най-прекрасното нещо в цялата история е, че болката напуснала момичето.

Можете да го наречете както искате, но всички ние видяхме как Вяра си възвърна жизнеността. Очите й отново блестяха, имаше руменина по бузите, тя отново беше здрава. Вяра казва, че когато тя се разболее или й е трудно, тя си спомня за тази бреза и всичко й минава.

Тази история ни вдъхнови и решихме да проучим колко полезни са дърветата, при кои дървета да отидете и как да ги помолите за помощ. И днес ще ви разкажем за това!

Сила на дърветата
Лечебната сила на дърветата не е шега, а научно доказан факт. Преди много стотици години хората се лекували с помощта на дървета. Те помагат за справяне със стреса, депресията, допринасят за по-добра концентрация, освен че дърветата са в състояние да отнемат болката и да ви изпълнят с добра енергия. Важно е да намерите подходящото за вас дърво.

Има различни видове дървета: лечители и вампири. Съответно, едните дават енергия, лекуват от болести, а другите – отнемат излишъка от енергия. При силен стрес, скръб, главоболие, възпалителни процеси и подобни заболявания, трябва да се отървете от отрицателната енергия. Препоръчва се да се приближите до дървото от северната страна, да наведете гърба си срещу него и да го помолите да ви спаси от нещастието ви.

Ако почувствате болка или дискомфорт, това дърво просто не е подходящо, трябва да изберете друго. Ако чувствате слабост и липса на енергия, тогава трябва да се обърнете към съответното дърво от южната страна. Трябва да се изправите с лице към него, да докосвате дланите и челото си, умствено да помолите дървото за помощ.

Сега вижте кое дърво е подходящо за вас!

1. Бреза

Много силно и енергийно щедро дърво. Дори една млада бреза може с охота да сподели с човек лечебна енергия. Това дърво е донор, от него можете да се храните с положителна, лечебна енергия. Действието на брезата е меко, в близост до нея можете да останете за дълго време. Брезата влияе много добре на здравето на жените и децата. Тя ще ви помогне да подобрите състоянието на кожата, да се отървете от болка, да подобрите настроението си.

2. Габър

Това силно и могъщо дърво ще ви помогне да се спасите от умора, апатия и различни страхове. Габърът е перфектен донор, който ще ви даде сила да преодолеете различни трудности, да се освободите от нерешителността. Но не забравяйте, че това дърво е изключително силно, така че не можете да останете близо до него за твърде дълго време. Достатъчни са 5-10 минути.

3. Орех

Добро дърво, което ще ви помогне да се отървете от отрицателната енергия. Орехът ще помогне да премахнете раздразнението, да спрете възпалителните процеси и освен това ще ви изпълни със спокойствие.

4. Круша

Повечето овощни дървета са меки донори. Те щедро споделят енергията, особено градинските дървета. Но по-добре e да отидете до дивото крушово дърво. Тo ще помогне при различни заболявания, свързани със загуба на енергия.

5. Дъб

Много силно и дори могъщо дърво. Дъбът може да ви дари бодрост, яснотата на мислите и здраве. Дъбът в същото време успокоява, ако човекът е нервен и тонизира, ако няма достатъчно сила да се бори с болестта или с проблемите на живота. Но с дъбът трябва да внимавате, енергията му не е подходяща за всички. При жените, децата, както и хората с ниско кръвно налягане, дъбът може да окаже твърде интензивно влияние. Това дърво е подходящо за мъже, но те не трябва да злоупотребяват със захранването от него.

6. Смърч

Това е вампирско дърво, лесно отнема всички отрицателни емоции от вас, успокоява, премахва стреса и раздразнението. Смърчът чудесно отнема болката. Той също помага да се справите с безсънието и кошмарите.

7. Върба

Много силно вампирско дърво. Върбата е женско дърво, така че помага на жените повече, отколкото на мъжете. Но ние трябва да идем до върбата за помощ само в изключителни моменти от живота. Върбата по-добре от всяко дърво успокоява страданието от загуба, ще помогне да преживеете трагедия. Върбата, не само ще отнеме душевната болка, но ще ви изпълни с надежда. Просто не ходете при върбата за дребни проблеми, защото това може само да обостри чувствата ви.

8. Явор

Това е специално дърво: не само отнема негативната ви енергия, но я превръща в положителна. Трябва да отидете при явора, когато искате да се отървете от стреса и да се заредите с енергия.

9. Липа

Липата – меко и добро дърво, то е готово да сподели с човека топлата си енергия. Липата помага да се възстанови баланса след комуникация с вампирско дърво.

10. Трепетлика

Трепетликата е най-силното вампирско дърво. Това е дървото, което ще помогне да се подобрят дори най-занемарените случаи. То помага много добре да се отървете от задръстванията в енергийните канали. Възпаления, рани, натъртвания, зъбобол, безсъние – всичко това лекува трепетликата.

11. Бор

Борът е женски донор. Той доставя на човека огромно количество енергия, ускорява метаболизма, но не всеки има нужда от такова въздействие. Хората със слабо сърце е по-добре да не се обръщат за помощ към бора.

12. Топола

Тополата помага да се отървете от отрицателната енергия. Тя е малко по-слаба от трепетликата, но също така помага да се отървете от болка, нервно напрежение и тревожност. Тополата отнема всичко лошо, но след такова общуване е необходимо да се обърнете към дърво-донор.

13. Ябълково дърво

Ябълковото дърво е едно от най-меките дървета-донори. Дървото много помага на жените да запазят младостта и красотата си, а също така им дава сили да се справят с вътрешните си проблеми. Градинската ябълка е добра, но при сериозни нервни разстройства е по-добре да отидете при диво дърво.

Ако има такава възможност, можете да засадите някои от дърветата в двора си. Тук е важно да се има предвид, че не всяко дърво може да се отглежда близо до дома.

Можете да повярвате в полезните свойства на дърветата или да го приемете като шега – зависи от вас. Ние вярваме, че дърветата имат лечебни свойства и могат да лекуват.

Препоръчваме ви просто да опитате и след това да направите своите заключения.

Източник: www.bukvarche.com

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!